ŠEF…kakšna je definicija šefa???? V SSKJ-ju ga nisem našel…našel pa sem izraz oziroma besedo VODJA…..pa si poglejmo :

 

    vódja  -e in -a m (ọ̑) 1. kdor kaj vodi: biti, postati vodja; določiti vodjo; izbrati za vodjo; dober, preudaren vodja / vodja izmene / umetniški vodja zbora kdor odloča o repertoarju in skrbi za umetniški razvoj zbora / vodja delegacije / vodja oddelka / vodja tečaja / vodja oddaje kdor skrbi, da oddaja poteka po določenem načrtu / vodja izleta 2. kdor z zgledom, nasveti vodi koga: duhovni vodja mladine ◊ gled. vodja predstave kdor vodi potek predstave; navt. vodja krova član posadke, ki skrbi za vzdrževanje krovne opreme; ped. pedagoški vodja kdor usmerja in vodi pedagoško delo kake vzgojne, izobraževalne ustanove ♪

 

ok…to naj bi bil vodja…ŠEF …po domače…lider….nadrejeni….boss…in KAKŠEN NAJ BI BIL PRAVI VODJA oziroma ŠEF??? Ja nekdo, ki vodi, ki ŠEFUJE,  ki skrbi, da delo v firmi…. podjetju….. enoti….oddelku…skupini….poteka, tako, kot naj bi…po nekem programu…po nekih napisanih ali nenapisanih pravilih…navodilih….to pa ni vse…

 

vodje ali šefi so lahko DOBRI….malo MANJ DOBRI… POVPREČNI… PODPOVPREČNI ali SLABI…. Od česa je to odvisno???....najprej predvsem od samega posameznika….od njegove OSEBNOSTI…..INTELEGENCE…sposobnosti dela z podrejenimi….sposobnosti sodelovanja z nadrejenimi….POGUMA….ali tudi v zadnjih letih popularne ČUSTVENE INTELEGENCE….ki zajema že nekaj lastnosti, ki sem ji naštel….. potem je odvisno tudi od ciljev posameznika (šefa) in karierizma….. če povzamem z eno samo besedo ČLOVEK….BITI ČLOVEK Z IZKUŠNJAMI IN ŠIROKOKOTNIM POGLEDOM NA SVET….

 

V svoji karieri sem imel kar nekaj šefov…tu ne bom nakladal o moji bivši ženi…ki je venomer hotela biti moj šef…;)…..bili so dobri…manj dobri…ali zanič….

 

Ko sem pričel s svojo kariero je bil moj šef čisto fajn človek…seveda, če si šef se moraš do podrejenih tako tudi obnašat….moraš znati dati naloge…biti pravičen  in kdaj pa kdaj tudi udariti po mizi….tudi drugi je bil čisto ok…in še vedno ko se srečava greva na kavo in kakšno rečeva….potem je sledil tretji šef….prijazen….mogoče celo malo preveč, kot se spodobi za nadrejenega….ampak je vse štimalo….četrti šef je bil kar malo vzvišen…mali penzel…včasih ok…včasih žleht…ampak tekih težav ni bilo…težava pa je bil njegov pomočnik…ki pa je bil spet moj nadrejeni….dopoldne je bil žleht…ker ni popil svoje doze…pop pa prijazen ko dušica…seveda ker ga je imel že malo pod kapo…in je hodil v garažo dotakat…

 

Naslednji šef je bil kar ok…DOBRIČINA…nobenih težav…tudi z njim grem na kavo…ko sem odšel delat drugam sem spoznal novega šefa….fajn možakar…to je bilo zame nekaj čisto novega….zjutraj se je z vsemi nami sodelavcemi usedel…spil kavo in se lepo pogovarjal…fajn šef….namesto njega je čez nekaj let prišel mladi zaletavček…poln adrenalina….hotel je spreminjati svet….a so ga kmalu odžagali…mi2 sva imela čisto normalen odnos…..no in potem je prišel šef…ki je še danes moj nadrejen…malo mlajši od mene ampak…na začetku dober…dober kot kruh…vse se je dalo zmenit….seveda so leta minevala….on se je spreminjal…ampak ne na boljše…bolj na slabše…pa ne da bi bili odnosi slabši…enostavno ga je in ga zanima samo korist…. Zadnje leta je apatičen…gleda samo, da se ne zameri svojemu nardejenemu….izogiba se obveznostim…drugi pa delamo namesto njega….čaka samo na svoj dopust, ki traja več kot mesec…. Mi pa smo seveda nezadovoljni…potrebovali bi nekaj SVEŽEGA….IMPULZIVNEGA …nekoga, ki bo nekaj spremenil in pognal naš voz iz apatije…..

 

Kaj me je pognalo, da sem napisal tale zapis??? KRIVICA…krivica, ki mi jo je povzročil s svojim šefovskim odnosom…ki ga od časa do časa tudi pokaže … ampak ne v dobrem smislu…. Priden sem bil…delal sem…in potem mi je on očital nekaj…kar je v njegovi domeni….in me prikrajšal za nekaj ur dela…kar tudi v finančnem smislu pomeni neka škoda … vsaj 50 EUR…in ko sem ga vprašal…ZAKAJ ME KAZNUJE….mi je odgovoril…DA SI BOŠ ZAPOMNIL….hahahhaha….HALOOOO… pri 46 letih me šef kaznuje in mi reče, DA SI BOŠ ZAPOMNIL????..HA…noro a ne? A JE TO ŠEF?

 

Da me tretira kot MAJHNEGA 5 LETNEGA OTROČKA in ME VZGAJA???? … nisem konflikten tip ampak….če me doleti KRIVICA pa reagiram in sem mu povedal svoje…da nisem njegov 6 letni otrok in da on mene pač ne bo vzgajal na tak nači…seveda on ima svoj prav…ampak….

 

JE TO ŠEF??? NO GO!!!!

mike1968 - ŠEF - VODJA - NADREJENI - BOSS

ŠEF…kakšna je definicija šefa???? V SSKJ-ju ga nisem našel…naše