Dodajam moj blog zapis s 13.8.2014 z nekaj dodatki :)

Veliko poslušam glasbo. Že zjutraj, ko se zbudim za službo prižgem radio ali TV program VH1. Okrog 6.00 zjutraj najraje poslušam RADIO EXPRESS, potem RADIO CENTER, potem RADIO 1, včasih RADIO HIT, včasih VAL 202. Ko sem na morju RADIO OTVORENI,  v Avstriji, Nemčiji O3, tisti program kjer je pač dobra glasba. Včasih mam kakšen CD, kakšen original, včasih kak posnet CD. 

 

RADIO EXPRESS: dobra STARA MUZIKA,  60-ta, 70-ta, 80-ta, 90-ta. Veliko sem ga in ga občasno še poslušam. Ampak prvo kot prvo je PREVEČ POROČIL, odločno preveč. Dopoldne sploh: 10 do. pol ure, 10 do polne ur, kar naprej in naprej. Potem je lahko bi rekel problem ena in ista glasba. A veste koliko je glasbe 60, 70, 80, 90-tih? Na stotine, potem pa v celem dnevu SLIŠIŠ 3-4X en in isti komad, ODLOČNO PREVEČ.

 

RADIO CENTER : dobra MUZIKA. Veliko novejše glasbe, ampak zopet POROČILA vsako uro in potem zopet PONAVLJANJE, eno in isto lajnanje. Zadnje 3 mesece smo kar naprej poslušali  našo EVROVIZIJSKO PESEM, TINKARA, jooooj, kar naprej in naprej, najmanj 4 X na dan. HALOOOOOO. Na živce mi gre, preveč se vrti. ZAKAJ? Sprašujem se a je res,  da  je mogoče uredniku programa ali glasbenem uredniku tako "VŠEČ" KOMAD? (saj veste kaj mislim s tem;).  No ni mi jasno kaj je z DRUGO UVRŠČENO našo MUFF? NIKOLI SE NE VRTI in NE VEM ZAKAJ NE????

 

RADIO 1: podobno kot CENTER. Glede muzike  zelo podobno kot CENTER. Tudi tu TINKARA kar naprej in naprej. JE RES TOLK DOBER KOMAD?.  No na EVROVIZIJI NI BILO VIDET. No tukaj je še DENIS AVDIČ. Saj je človek ZABAVEN, ampak ali se je res potrebno skoz norca iz sebe delat in skoz ponavljat ČEFUR GOR, ČEFUR DOL? PREVEČ.

 

RADIO HIT: včasih sem ga ZELO VELIKO POSLUŠAL, ker ker je bil pač  PEČO, EN IN EDINI FACA RES. MUZIKA OK., nič posebnega. Ga skoraj ne poslušam več.

 

VAL 202: ANDREJ KAROLI, NAJVEČJA FACA. MUZIKA?  HMMM. Imam občutek, da se TU VRTI TAKA MUZIKA, ki se ne vrti nikjer drugje.  DRUGJE. GROZAAAA.

 

No Dragan je odšel v penzijo in glasba na Valu se je popravila ;)

ROCK RADIO: no pa sem dočakal EN DOBER RADIO brez reklam in odvečnega govorjenja, predvsem pa brez poročil :). Odličen Radio in odlična glasba. Dobri stari rock.

 

KAJ PA DRUGA SLOVENSKA MUZIKA? (razen seveda PREDZADNJE na EUROSONGU TINCE). 

 

PRAKTIČNO JO NA KOMERCIALNIH RADIJSKIH POSTAJAH NE SLIŠIMO, RAZEN SEVEDA PO POLNOČI :)

 

Glavno vodilo vseh naštetih radijev pa so poročila. Kar naprej nas bombardirajo s poročili.

Dopoldne na vsake pol ure, popoldne pa na eno uro in zato mi je zaenkrat najboljši ROCK RADIO. Upam, da se prehitro ne pokvarijo.

 

VSAKA PODOBNOST Z RESNIČNIMI RADIJI IN OSEBAMI JE ZGOLJ NAKLJUČNA....

mike1968 - RADIO IN GLASBA

Dodajam moj blog zapis s 13.8.2014 z nekaj dodatki :) Veliko poslušam g