Spet me je povlekel ta naš ljubi NOGOMET. Kot ste videli smo bili v zadnjih dveh tekmah zelo uspešni. Najprej smo nekako nenadejano zmagali proti Švici, čeprav smo pravi navijači verjeli v zmago, nato pa smo bili uspešni tudi v Litvi. Malo sem bil skeptičen glede tekme v Litvi, predvsem zaradi napovedi po časopisih, da bodo igrali na umetni travi, ki naj bi bila za nas »hendikep«, ampak se je vse super izšlo.

 

No Srečko je malo spremenil začetno enajsterico in videlo se je, da se je dobro odločil. Tekma je bil dobra in vse niti naše reprezentance je vlekel FATNASTIČNI KEVIN KAMPL. Mali je res pravi VODJA, pravi CAR bi lahko rekli. Seveda ne morem mimo našega »veterana« MILIVOJA NOVAKOVIČA - NOVE, ki dokazuje, da doživlja pravo drugo NOGOMETNO POMLAD, čeprav ne vem če se je prva že sploh kdaj končala.

 

NOVA je dosegel dva lepa gola, čeprav so bili nekateri t.i. kavč komentatorji zopet preveč pametni z izjavami, kako pa da je lahko prvič zgrešil in potem šele po odbitku zadel. Joj, kako smo nekateri pametni, pa najbrž še nikoli niso igrali nogomet, no mogoče vseskozi nosijo žogo pod majico (beri trebuh).

 

Kaj pa me je navedlo, da zopet pišem o nogometu. Ne, ne gre za to, da bom delal analizo igre, ampak malo me je zmotilo Srečkotovo komuniciranje z novinarji, oziroma dajanje napotkov, kako naj se novinarji obnašajo, pišejo in kako naj se obnašamo navijači.

 

Povedal je nekaj v slogu, da mediji ne držijo z reprezentanco, da kritizirajo nogometaše, da ne cenijo njihovih uspehov itd, itd. Navedel je tudi, da se po forumih pojavlja veliko kritik, npr. glede KIRMA, da ga preveč kritizirajo. Za Kirma pove, da je zelo priden in delaven fant, da naredi vse kar mu je rečeno itd. itd. in da igralci to berejo in so potem prizadeti in ne morejo dati vsega od sebe.

 

OK. Se strinjam. Res je, da pač ljubitelji nogometa komentiramo, včasih pozitivno, včasih negativno. Pa saj imamo to pravico. Jaz skušam biti nekako objektiven, ampak kdaj pa kdaj človeku tudi uide kaj neprimernega. Na forumih in na internetnih medijih, kot so www.rtvslo.si , www.24ur.com www.zurnal.24 in pod članki drugih medijev ljudje pač pišejo kar jim paše ker so pač anonimni, ker lahko dajo ven vse frustracije svojih uspehov ali neuspehov. Vsak ve, da marsikdaj v jezi ali žalosti ali v večjih pričakovanjih ali v razočaranju, pač napiše kar napiše in se zlije na forumih.

 

Ampak Srečko moj, ali je to zate relevantno? Ali so ta mnenja po teh forumih in po drugih internetnih straneh merodajna? Ne, niso merodajna. Nikakor NE. Tako, da se tako ti kot selektor, kot tudi sami igralci, ne ozirajte na te komentarje kavč komentatorjev. Zakaj sploh to prebirate? Vi ste PROFESIONALCI in sami veste kaj je prav in kaj ni. Če dobro igrate in ste uspešni boste pač deležni pohval, če izgubite pa pač graje. Takoj je pač v življenju, pa saj imate veliko izkušenj.

 

Res je, da je v Sloveniji in verjamem, da tudi v drugih državah, toliko selektorjev, kot ima država prebivalcev. Ampak to je del športa. To je potrebno vzeti v zakup, če si javna oseba. Enkrat te ljudje obožujejo, drugič sovražijo.

 

Mediji pa tudi pišejo, kar opazijo, kar slišijo, kam mogoče tudi preberejo po teh forumi. Ampak to ni nič slabega. To je njihova pravica. Kdo jim lahko soli pamet? Saj veš Srečko, da je pametno biti v dobrih odnosih z mediji, saj te lahko poveličujejo in mečejo v višave, lahko pa te že drugi dan utopijo v žlici vode in te raztrgajo.  Ne govori jim, kaj naj pišejo saj to je njihova pravica. Pa četudi se ti zdi kaj krivično. Nam se je zdelo tudi krivično, ker nisi poklical fenomenalnega Iličiča. No pa saj se ti je izšlo tudi brez njega, kar je seveda voda na mlin tvoji odločitvi, lahko pa da se ne bi izšlo.

 

Pa dragi Srečko in slovenski nogometni reprezentanti ne kritizirajte NAVIJAČEV. Pravi navijači zvesto navijamo za nas,četudi se kdaj ne strinjamo z postavami ali z učnikom ekipe ali posameznega nogometaša. Če bomo videli, da ste se na tekmi trudili, da ste, kot radi vsi športniki pravite, dali vse od sebe, vam bomo tudi ob porazu z veseljem zaploskali, VERJEMITE.

 

Pustite pravico nam in medijem, da povemo, kaj si mislimo. Če pa tega ne morete sprejeti pa tega pač ne berite.

mike1968 - NOGOMET - KAVČ ANALIZA II. ALI KAJ TI JE SREČKO

Spet me je povlekel ta naš ljubi NOGOMET. Kot ste videli smo bili v zadnjih