Objavljam svoj blog z ednevnika, ki sem ga objavil v začetku Septembra.

 

Slab občutek.

 

Kdo ti ga vcepi? Kot prvi so to lahko starši, kasneje učitelji, še  kasneje šef v službi, potem kasneje žena,  partnerica, otroci, pa še kdo bi se našel. Ali konec koncev čisto SAM.

 

Kaj sploh je slab občutek?

 

Pri meni pomeni slab občutek to, da imam skoz občutek, da npr. ne naredim dovolj, bodisi v službi in potem ko pridem domov tudi doma. Največkrat se mi ta slab občutek pojavi doma. Pa ne gre za to, da bi bila za to kriva moja draga. Ne sploh ne. Ona mi je pred nekaj tedni sama dejala:«imam občutek, da vedno misliš, da moraš nekaj narediti. Da imaš slab občutek, če nekaj ne narediš« Aha, se pravi, da je to opazila. Priznal sem ji, da si pač težko pomagam, da imam skoz slab občutek. Da imam slab občutek, če se jaz uležem na sedežno, pa gledam npr. neko tekmo ali film, ona pa nekaj kuha v kuhinji ali pa kaj vlaga ali kaj šiva, jaz pa mam slab občutek. Imam občutek, da bi moral nekaj delati, ne pa ležati.

 

Potem imam slab občutek v trgovini, seveda v tem smislu, kdo bo plačal. Vedno mislim, da moram jaz vse plačati in imam slab občutek, če plača ona. Potem imam slab občutek ko gremo npr. s sodelavci ali s prijatelji na pijačo. Vedno mislim, da moram jaz plačati, no saj je to prav vsaj eno rundo, pač odvisno koliko spijemo.

 

Potem imam slab občutek, ko gre za mojo hčerko, ko gre za preživnino, ko gre za njen dopust s fantom. Jaz kar mislim, da moram vse plačat, drugače imam slab občutek.

 

Nenazadnje imam slab občutek tudi do že bivše žene, ker imam lepo življenje zadnja tri leta, ona pa menda životari, to je seveda po njenih besedah, ker se enostavno ne zna navaditi, da mene več ne bo izkoriščala in da ima denarja toliko kot pač sama zasluži + preživnino. Na koncu koncev pa imam slab občutek tudi do mojih staršev. Od mene so oddaljeni cca 15km in moram reči, da nismo nekako navezani, pa imam slab občutek, če jih ne pokličem kak teden. Žalostno je da nismo tako navezani, da bi jih poklical vsak dan ali vsaj vsak drugi dan, ampak tako pač je.

 

Kdo pa je meni vcepil ta slab občutek? Ja vem, rekli boste, ta mož rabi pomoč. Ampak ne,  ne rabim psihiatra, da bi mi to povedal, dobro vem kdo, ampak zdaj ne bom imel slabega občutka, ko bom rekel, da je to moja bivša žena.

 

Zakaj ona?

 

Ker mi je v 20-tih letih najinega zakona vsak dan, vsako uro dajala slab občutek oziroma slabo vest, če nisem naredil tega ali onega, če nisem plačal vseh položnic, če nisem plačal vsakega dopusta, če nisem kupil tega in tega, če nisem npr.  seveda po njeno dobro skrbel za hčerko, čeprav pri sebi vem da sem, če nisem šel na obisk k njenim staršem, če sem pogledal kako tekmo, če sem študiral, če sem v službi našel samega sebe, če sem imel dobro službo, če sem si po mojem odhodu uredil življenje, če sem po njeno premalo plačeval za hčerko,če, če,če.

 

Tega je za cel roman. To je počela 20 let najinega faliranega zakona, jaz pa sem dan za dnem dobival slab občutek, ki pa se ga sedaj, še po 3. letih ne morem znebiti.

 

Pa v tem sestavku ne gre za to, da bi obtoževal svojo bivšo ženo. Ne. Ker tega enostavno nisem več zdržal, sem odšel od nje in si naredil boljše in lepše življenje.

 

Kako pa naj se znebim slabega občutka?

 

Težko. 20 let je dolga doba, težko se ga bo znebiti, ampak ob moji dragi vem,da mi bo uspelo.

mike1968 - SLAB OBČUTEK

Slab občutek.   Kdo ti ga vcepi? Kot prvi so to lahko starši,