Po uspešnem nogometnem tednu, oziroma po uspešni nogometni sredi Lige prvakov v Mariboru in ob skorajšnjih reprezentančnih akcijah, je zopet čas za KAVČ ANALIZO.

Kaj povedati glede tekme MARIBOR:CHELSEA? Moram priznati, da sem bil pred tekmo kar malo skeptičen. Skeptičen glede tega, kaj se bo zgodilo. Ali bo prišlo zopet do popolnega poloma in razpada sistema MARIBORA, ali pa da sledi mogoče PRESENEČENJE. Presenečenje v tem, da bo MARIBOR izgubil z minimalno razliko, da bo mogoče igral neodločeno ali da bo celo zmagal. Priznam, da nisem upam na presenečenje. 

Še vedno sem bil pod vtisom visokega, za mene KATASTROFALNEGA PORAZA s 6:0 v Londonu. Koliko sem takrat po katastrofi v Londonu, prebiral članke, tako na internetu, kot v pisanih medijih in video in avdio medijih, so bili praktično vsi novinarji zelo blagi v odzivih na katastrofo. Se mi je zdelo, da so jih kar ujčkali te naše Mariborčane. Vsi so govorili, kako je CHELSEA odlična, fantastična in ne vem v kakšnih presežnikih še, ekipa. Da so najboljši na svetu, da so najbolj tekmovalna ekipa. Halooo? Kaj to pomeni, da so najbolj tekmovalna ekipa? A niso vse ekipne tekmovalne? Kaj vse si izmislijo naši vrli novinarji. Zame so najboljše ekipe : Bayern, Real Madrid, Barcelona, Juventus, PSG in še katera ekipa. Ne pa Chelsea. Še zdaleč ne. Če imajo trenerja Mourinha, še ne pomeni, da so najboljša ekipa na svetu. No in to se je pokazalo tudi v Mariboru.

 

Za razliko od tekme v Londonu, lahko rečem mariborski ekipi VSA ČAST. Dobro ste jih. V gledanje tekme s kavča sem šel zelo sproščen, ker nisem imel nekih visokih pričakovanj. Upal sem samo, da se ne bodo osramotili. Prvi polčas je potekal odlično. Presenečen sem bil nad odlično igro Mariborčanov in na koncu polčasa samo čakal, da ostane izid 0:0. Če jim to uspe, se lahko zgodi presenečenje. In se je. 50. Minuta, IBRAHIMI, odličen strel z roba kazenskega prostora in fantastičen gol. Vratar  CHECH (z neumno plavalno kapo) je klonil. Veselje, vpitje, kriki, z mojo drago sva oba norela. V 60. Minutki odlična akcija in poskus Luke Zahoviča z neposredne bližine. Nisem bil jezen ker je zgrešil. Se zgodi, tudi največji svetovni asi lahko zgrešijo tako priložnost. Potem stiskanje pesti do konca. Po kotu pa  v 73. minuti sledil hladen tuš in izenačenje po golu Matiča na 1:1.

 

Naši so igrali in se borili, grizli travo, vse kar se je dalo. V 86. minuti pa še ena huda napaka Vilerja, ki je zrušil Belgijca Hazarda v  kazenskem prostoru.  Hazard je sam streljal enajstmetrovko in danes odlični bratranec Handanović je odlično obranil njegov strel. S tem se je zopet potrdilo nogometno pravilo, da igralec, nad katerim je bil storjen prekršek za najstrožjo kazen, ne izvaja enajstmetrovke. Tako kot je to storil Ibrahimi v Londonu.

 

Vsi smo čakali na konec tekme in po žvižgu glavnega sodnika sva z mojo drago nazdravila.

Pri Chelsea mi je šel najbolj na živce Diego Costa. Prefriganev en. Skoz in skoz je iskal kontakt in padal kot za stavo, samo na srečo mu sodnik ni nasedel. Spomnim se ga s Svetovnega prvenstva v Braziliji, ko je na enak način izsiljeval prekrške in mislim, da tudi eno enajstmetrovko. Ne maram takih igralcev, nepoštenih.

 

Razbesneli so me tudi "navijači", ki komentirajo na portalu  http://www.rtvslo.si/ , kjer so nekateri modrovali oziroma se med seboj prepirali. Izstopali so t.i. "hejterji" Maribora in Olimpije. Priznam, da se goreč navijač Olimpije, ampak, ko pa se gre za mednarodne tekme, pa absolutno in predano navijam tako za Maribor, kot za Jesenice, Bled, Celje, Kranj ali za klub iz kateregakoli dela Slovenije.

No sedaj pa je na vrsti reprezentanca. Glede same tekme se bo tako in tako odzval po tekmi. Nekaj bi samo pokomentiral glede Katanca in Iličiča. Zadnjič asem že nekaj pisal na to temo in takrat sem dal prav Iličiču. Sedaj pa se postavljam na stran Srečka.

 

Kakor je povedal na tiskovni konferenci, menim, da je ravnal prav. Iličiča spremljam vsakič ko igra. Meni je kot nogometaš zelo všeč, saj je tip igralca, ki lahko z eno potezo odloči srečanje in v Italiji mu gre zelo dobro. Žalosten sem, da se je odločil, da ne bo več nastopal za reprezentanco, dokler bo Srečko selektor. Je to njegova odločitev ali je to storil pod pritiskom oziroma pod »svetovanjem« njegovega agenta? S to odločitvijo si je pač naredil sam sebi medvedjo uslugo[1]. Itak pa JOJO sam najbolje ve ali pa to vedo njegovi »svetovalci«. Zavedati bi se moral, da je igranje v reprezentanci čast in priložnost se pokazati svetu in da tukaj ne sme biti osebnih interesov.

Selektor je BOG I BATINA, kot bi rekli naši bivši bratje.

 

Ne bom se spuščal v sam izbor igralcev. Bomo videli potem po tekmi z ANGLIJO in s KOLUMBIJO.

 PA SREČNO :)

 

 


[1]medvedja usluga Usluga, ki to ni - ne pripomore k rešitvi, včasih naredi več škode kot koristi. Izhaja iz pripovedke: Nekoč je živel kmet, ki je nekega dne rešil medveda iz pasti. Medved mu je bil, seveda, hvaležen. Ko je neko popoldne kmet dremal pod drevesom, mu je na nos sedla velika čebela. Poleg ležeči medved se je ustrašil, da bo čebela kmeta pičila, zato je lopnil po njegovem nosu. Ker pa ima medved dober zamah in medvedjo moč, je kmeta ubil. Zato - medvedja usluga.

 

mike1968 - NOGOMET - KAVČ ANALIZA III. MB - SREČKO

Po uspešnem nogometnem tednu, oziroma po uspešni nogometni sredi Lige prvak