OBOŽUJEM SAVNO.  ZAKAJ? KER SEKA NA POLNO :)

 

Kdaj sem sploh pričel zahajati v savne? Niti ni tako dolgo nazaj. Mislim, da nekje leta 2009. Takrat sem bil v en mesec v Nemčiji in za savnanje me je navdušil kolega iz Srbije.

 

Seveda je pri savnanju potrebno upoštevati neka osnovna pravila. Prvo kot prvo je potrebno pogledati kakšne savne sploh obstajajo. Na kratko bom opisal moje najljubše:

 

a)    FINSKA SAVNA, ki je SUHA in v kateri se pražiš pri 90 do 100°C. Ozračje je suho, dobro pa je, da na razbeljeno kamenje vsake toliko časa poliješ par »šefljic« vode, da naredi paro. Seveda takrat nastane para, ki pa je zelo vroča in je dobro, da si pokriješ obraz. Meni je finska savna ful dobra, saj se zelo preznojim in očistim vseh strupov. Savnal naj bi se približno 15 minutk + - 5minut. Seveda potem sledi ledeni tuš in če je le mogoče hladen bazen, ki naj bi imel od 10 do 12 °C. Nekaj savna centrov to ima, nekaj pač ne. Zadnjič ko sva s partnerko obiskala savna center v hotelu Larix v Kranjski gori je bilo super in so tudi imeli tak bazen, da ko si stopil v njega ti je ledena voda prišla do kosti in je vse bolelo. Tak šok je potreben, da je finska savna sploh učinkovita, saj ko si v vroči savni se ti žile razširijo, ko pa potem prideš v ledeno vodo se ti skrčijo. Je pa zelo pomembno, da SI ZDRAV, da IMAŠ ZDRAVO SRCE IN OŽILJE. Super je tudi tako imenovano VRTINČENJE, ki ga izvajajo v savnah. Tam mojster savne z brisačo vrtinči zrak in doliva vodo ali olje na kamne, tako, da je hudo vroče in meni ful paše.

 

b) SANARIUM SAVNA.  Gre za neko vrsto finske savne ampak temperatura zraka je od 55 do 60°C, vlažnost pa od 35 do 55%. Meni in moji partnerki je odlična, saj se zelo potiš in si kot v tropskem gozdu in ni tako vroča.

 

 

c) TURŠKA SAVNA je nama tudi zelo ljuba. Temperature je okoli 45 °C in 100% vlažnost. Po raznih savna centrih so zelo različne te savne. Zadnjič ko sva bila v Atlantisu je bila zelo dobra Turška savna, saj je bilo kar vroče notri in je pot kar curljal iz kože. Je pa fajn za dihala in je fajn, če je kakšna dobra vonjava.

 

d)  INFRA SAVNA.    Infra savna deluje globinsko in prodre v kožo do 4cm. Odlična je za kožo in da si pregrejemo kosti. Priporočljiva je za ljudi, ki imajo težave s srcem in z ožiljem. Nama je tudi zelo ljuba. Si pa lahko notri tudi pol urce, ampak po savnjanju se ne smeš polivati z mrzlo vodo in iti v mrzel bazen, ampak se počasi ohlajaš.

 

 

No pa, da ne bo nekega soparnega nakladanja glede savn, bom seveda nadaljeval v mojem slogu. Z EROTIKO SEVEDA. Meni v SAVNI SEKA NA POLNO.

 

Seveda si marsikdo v savni privošči tudi erotično sprostitev. Ampak seveda po pameti. Jaz sem se prvič srečal z erotiko v savni nekaj let nazaj, ko sem ljubico peljal v neki sprostitveni center v Radovljici, kjer si lahko zakupil savno. Imeli so tudi jacuzzi, ampak na mojo nesrečo ravno tisti dan ni deloval oziroma je bil v okvari.

 

No z ljubico sva uživala cca 3 ure. Savnala sva se v finski in v turški savni in sexala na polno, kljub veliki vročini. Seveda je bilo potrebno veliko tekočine, da sva nadoknadila vso to znojenje. So bili pa fantastični občutki. PRIPROČAM.

 

Res pa je, da sem zvečer samo padel v posteljo že okrog 20ih in spal do jutra.

 

Seveda je sex v savni poseben užitek, vendar v finski savni ni ravno priporočljiv saj je velika vročina in če nimaš dobrega srca (zdravega) te lahko zadene kap. Tako, da previdno.

 

Z mojo bivšo partnerko (po moji bivši ženi) sva se vsakič, ko sva bila v savni, predajala užitkom. Seveda ne vsem na očeh. Obstajajo pač skrivni kotički in v turški savni, kjer zaradi vlage nastane gosta megla se ni težko skriti in uživati. ADRENALIN šprica kot za stavo zaradi užitka in seveda tudi zaradi »strahu« da kdo pride notri ali je celo samo kak meter stran od tebe in nič ne vidi kaj se dogaja.

 

Moram reči, da meni vročina požene kri po žilah in me zelo vzburi, tako, da sem zelo vznemirjen in poln adrenalina.

mike1968 - SAVNA SEKA NA POLNO

OBOŽUJEM SAVNO. Čisto zares.   Kdaj sem sploh pričel zahaja