OBLJUBIM, da v tem zapisu, ki je nadaljevanje zapisa "SAVNA SEKA NA POLNO" ne bom NIČ SEXA.

Gre predvsem za to, kako se obnašamo oziroma se nekateri obnašajo v savni. V zadnjih 4. letih sem obiskal kar nekaj savn. Pa naj si bo to v sami Ljubljani, kot tudi po zdraviliščih ali hotelih po celi Sloveniji.

Opazil sem, da po zdraviliščih velikokrat hodijo v savne ljudje, ki so mogoče prvič v savni ali imajo zelo malo izkušenj s tem. V čem pa je problem, predvsem za nas, ki redno hodimo v savno in tudi bolje poznamo pravila?

Predvsem se v savnah ne pogovarja na glas. Mogoče samo kakšen  kratek šepet, drugače pa njaj bil bila v savnah in na mestih, kjer se počiva, tišina. PSSST.

Že ko prideš v prostor, kjer je savna je po navadi izobešeno obvestilo, da mora biti v prostorih savn tišina. Ponavadi je v teh prostorih kakšna nežna tiha glasba, ki pomirja.

No v teh savnah, ki se nahajajo po raznih zdraviliščih pa se najdejo ljudje, ki se glasno pogovarjajo, se smejijo in s tem motijo druge. Pa po navadi ne gre za tujce, ampak za "naše" ljudi, ki so se najbrž bolj po naključju našli v savni in očitno ne znajo brati napisov oziorma se ne znajo obnašat in očitno hočejo vzbujat pozornost.

Ker pa nisem prepriljiv človek ponavadi ne reagiram na to in se posvetim branju kakšne dobre knjige.

Vendar se to ne dogaja samo v zdraviliških savnah. Dogaja se tudi v savnah, kjer je velik naval, ko npr. dajo v prodajo "kupone", kjer je vstopnica za savno tudi več kot 50% cenejša. Mi2 velikokrat zahajava v savno Panter v Ljubljani. Saj drugače je kar dobra savna, ozorma turška savna pri njih ni ravno najboljša, saj ni prave toplote v njej, velikokrat je v okvari in ko stopiš v njo prav smrdi po postanem, tako, da samo še "potrošiva" tistih nekaj kuponov, ki jih imava, pa najbrž ne bova več hodila tja.

Največji problem za naju v Panterju je hrup. Prvič se gor sliši zelo glasna glasba, ki očitno prihaja s kakšne vadbe tv bližini savne. Drugič hrup povzročajo samo zaposleni v savni, ker se sami na glas pogovarjajo ob mizi, ki je poleg savn in debatirajo na veliko, potem pa tudi sami ne reagirajo, ko se ljudje v počivalnih prostorih na glas pogovarjajo. Sem pa 1 x moral reagirati in sem dva mladeniča opozoril, da naj upoštevata obvestila o miru in tišina in da naj nas ne motita. Nekaj je en zajamral, potem pa je bil mir. Pa nočem se jaz pregovarjat z ljudmi. Ko pridem v savno HOČEM MIR, HOČEM SPROSTITEV.

Pa nisem neki zateženi dedec, da ne boste mislili.

Odlično pa se imava v savnah Atlantisa. Tukaj pa res pohvale. Pohvale vsem, ki hodijo v Atlantis. Vedno je prijetna tišina v vseh prostorih in ni notri "šalabajzerjev", ki bi povzročali hrup. Ostalo v Atlantisu je vse super le cena je IZREDNO VISOKA. Za 4 urice savne (da se res lepo v miru savnaš, ohladiš in sprostiš) je cena okrog 28 EUR, kar je zelo visoka cena. Zastonj dobiš samo vodo, ostale čaje pa moraš doplačat. malce je ODERUŠKO!

No pa še ena savna je zelo za pohvalit. Gre pa za savno v Hotelu Golf na Bledu, kjer je Wellnes Živa. Z eno besedo "CARSKO".

Pa prijetno savnanje vsem navdušencem.

mike1968 - SAVNA II.

Obljubim, da v tem zapisu, ki je nadaljevanje zapisa \'SAVNA SEKA NA POLNO\' ne bo