Ja Božični večer leta 2011.

Od bivše žene sem se odselil v Juliju tega leta. Nekaj časa sem živel v prijateljevem stanovanju, potem pa sem se preselil na deželo v najemno stanovanjem, v katerem sem živel več kot eno leto. V tem času sem imel kar nekaj prijateljic. Nekaj je bilo res tistih pravih prijateljic, nekaj pa je bilo občasnih ljubimk. V jeseni tega leta sem spoznal takratno partnerico, s katero sva bila v zvezi malo več kot leto, z občasnimi premori. O tem sem sicer že nekaj pisal in mogoče še kaj pade na to temo. Ta moja partnerica ima dva otroka in je, ko sta bila otroka pri očetu, živela pri meni. Ko pa sem bil sam, sem bil pač sam in sem se družil s prijatelji in s prijateljicami. 

Z mojima staršema, zlasti z mojo mamo in očetom (hahaha - malo Cimeta) smo bili bolj malo na vezi. Tako je tudi danes. Ne vem zakaj, ampak nismo bogvekaj navezani. Mogoče za to, ker sem že pri 14 odšel od doma in živel svoje življenje. Prav tako ni bilo neke navezanosti z mojo sestro, ki je bila v tistem času še poročena. S sestro sva se še redkeje slišala kot z staršema, tako, da od nje nisem pričakoval neke podpore.

 

Moram reči, da se v tistem času kar veliko razmišljal o tem. Včasih sem se počutil zelo osamljeno.

 

Bližal se je Božič in mama me je povabila na 25. Decembra na kosilo, tako, kot je bilo po navadi vsako leto, odkar sem bil poročen.

 

Potihem sem pričakoval, da se pa mogoče moja sestra kaj spomni name in me povabi na Božično večerjo. Pričakovanje je bilo zaman. Žalostno. Moram reči, da sem bil kar razočaran. Jaz vem, da če bi bila v obratni situaciji, da bi ji nudil popolno podporo (kar se je čez kakšno leto zgodilo). Ampak tako pač je. Družine si pač ne moreš sam izbirati.

 

Potem pa je prišel Božični večer. Ostal sem sam. Partnerka je bila z otroci in v tistem času me še ni spoznala z njimi, tako, da sem ostal sam, samcat in osamljen.

 

Kaj naj počnem? Naj se usedem za TV in gledam neumne, oprostite izrazu, Božične film, ki jih ponavljajo iz leta v leto (čeprav si vsako leto ogledam najboljši božični film Christmas Vacation z Chevy Chase-om v glavni vlogi) ali pa si naredim večerjo za enega in grem potem spat.

 

Če si samski, oziroma imaš odsotnega partnerja ali imaš poročene oziroma vezane ljubice, na Božični večer ostaneš sam. Tako pač je.

 

No priklopil sem se na net in na netu našel mojo staro prijateljico Lijano (to je njen nadimek), s katero se poznava že več kot 5 let. Pred leti sva parkrat skočila v posteljo in potem postala dobra prijatelja.

 

Vprašal sem jo kaj počne? Pa mi je odgovorila, da je spekla večerjo in da je sama. Nato pa me je povabila, da se ji pridružim. Z veseljem sem sprejel povabilo in bil izredno vesel, da na Božični večer pa le ne bom sam.

 

Odpeljal sem se k njej. Pripravila je izredno dobro večerjo, spila sva par kozarčkov vina, se pogovarjala in uživala.

 

LIJANA NAJLEPŠA HVALA ZA ČUDOVITI BOŽIČNI VEČER! TEGA TI NIKOLI NE POZABIM :)

 

Zdaj ko imam novo partnerko vsak Božični večer odideva na večerjo k njenim staršem in imamo se krasno, KOT DRUŽINA.

mike1968 - OB BOŽIČU SPOZNAŠ PRIJATELJICO

Ja Božični večer leta 2011. Od bivše žene sem se odselil v Juliju tega