Na ta zapis sem se spomnil danes zjutraj, ko sem prebiral Slovenske novice, kjer nekdo zopet napoveduje, kaj se bo zgodilo v Sloveniji v novem letu 2015.

Seveda so v ospredju nesreče in katastrofe. Se pravi same negativnosti, ki vzbujajo paniko in strah med ljudmi ter s tem še povečujejo nezadovoljstvo ljudi, ki bodo spet brali o samih aferah in afericah, kar se seveda najbolje prodaja.

VEDEŽEVANJE  v SSKJ =  vedeževánje  -a s (ȃ) glagolnik od vedeževati: vedeževanje iz kart / poslušati vedeževanje

Zanimivo je, da mi ob iskanju na »stričku guglu« pod iskanje VEDEŽEVATI po SSKJ vrže naslednje rezultate : https://www.google.si/#q=vede%C5%BEevati+po+sskj . Pod četrtim (4) rezultatom je moj zapis na blogu ednevnika, ki sem ga pisal še podnadimkom »miketyson«.        

Drugače pa se na iskalniku GOOGLE beseda VEDEŽEVANJE prikaže v 322.000 zadetkih Takoj na začetku je polno internetnih strani raznih "vedeževalk", pa naj si bo to vedeževanje iz kart, astrologija, horoskop, vedeževanje na daljavo preko interneta, preko telefona, preko pisem, pogled v kavno usedlino, nihala, bajalice kamni in podobne zadeve. Kolikor in karkoli hočete, pa se ne bo spuščal v imena raznih vedeževalk in astrologinj, ker bi jim s tem delal samo reklamo. Nekaj časa sem imel neko astrologinjo tudi za prijateljico na FB. Saj je prijetna ženska in vse ok. Ko pa je pričela z nekim političnim sranjem smetit po FB sem je kar izbrisal iz FB, kot prijateljico.

Moja bivša žena je imela ogromno opravka z vedeževalkami. Pri njih je pustila kar nekaj denarja. Obljubljale so ji marsikaj, ampak nič od tega se ji ni uresničilo. Vedeževalke je spraševala tudi o meni, ampak nobena ji ni nikoli ni rekla, da jo varam in takrat sem tudi sprevidel, da je vse skupaj eno samo nakladanje in kraja denarja takim naivnežem, ko te ona.

 

Zakaj pa bi človek hotel vedeti kaj ga čaka? Jaz definitivno ne, ker živim sedaj, za danes.

 

Če ponazorim samo en neumen primer : Ljudje veliko sprašujejo ali bodo naredili izpite za šolo in podobne zadeve, ali celo če bodo zadeli na lotu.

 

Hm. Če se ne boš učil, sigurno ne boš naredil izpita. Pa če ne boš plačal loto listka, zagotovo ne boš zadel na lotu.


Potem pa so tu še horoskopi.

 

HOROSKOP v SSKJhoroskop - napoved človekove usode po položaju zvezd.

Tudi ob iskanju na »stričku guglu« pod iskanje HOROSKOP  po SSKJ vrže naslednje rezultate :  https://www.google.si/#q=horoskop+po+sskj . Tu je pa celo na prvem mestu (1) je moj zapis na blogu ednevnika, ki sem ga pisal še pod nadimkom »miketyson«.        

 

Horoskope najdemo praktično v vsakem časopisu in reviji. Malo sem še »poguglal« in sem našel 46 dnevnih časopisov, 19 ženskih revij, 5 moških revij, 23 križank - v vsaki je horoskop in seveda še specializirane revije, ki so prav namenjeni takim stvarem ). Potem so tu še internetne strani od 24ur.com, rtvslo.si, kjer so horoskopi še posebej ločeni : od ljubezenskega, dnevnega, poslovnega in kitajskega horoskopa.

Pa si a poglejmo za primerjavo pet horoskopov iz štirih različnih medijev različnih medijev za tisti dan (9.11.2011) za znamenje VODNAR:

24ur.com = na službenem področju se vam obeta možnost napredovanja oz. izboljšanja trenutnega položaja. vse to pa bo posledica vašega vlaganja truda in napora v vaše delo. Če ste pri delu samostojni ali to želite postati, potem je dan ugoden za uresničitev teh načrtov. Angažirajte se !

 

rtvslo.si = ON - premislite o tem kako bi izboljšali vaše finančno stanje. Ni večjih ovir, le pazite doma. Nekdo se še vedno izmika glede vajinih dogovorov. premislite o še eni priložnosti za iskren pogovor.



slovenske novice = čeprav ste bili povsem prepričani, da vam je vse jasno, se vseeno zavedate morebitnih pasti, zato nočete tvegati, še najmanj z denarjem. Prav je tako, saj bi sicer lahko veliko izgubili.



In kaj hudiča mi pa piše še v brezplačniku Žurnal 24 = v ozračju bo danes zanos, vi pa boste polni pozitivne energije. Na delovnem mestu boste iskali nove poti, v zasebnosti pa vam bo uspelo odpraviti nesporazume, s katerimi se soočate v zadnjem času. Neka oseba polna pričakovanj, čaka da jo pokličete. Storite to še danes. (seveda je bom, samo še ne vem katero).



No  tiskana verzija pa mi sporoča na kratko = po dolgem času boste spet okrepili duha; njegova šibkost je bila posledica čustvenih težav.



KAJ PA MI VSI SPOROČAJO?

 

Da bo v službi vse ok.

 

Da bom uspešen in da bom napredoval.

 

Čustveno bom okrepljen in doma se bom pogovarjal, da bi uredil neke težave.

 
No do danes, ko se piše 2.1.2015 še nisem napredoval v službi, v službi je sicer kar ok, čustven pa sem sicer okrepljen, ampak vseeno doma nekaj težav ni bilo, ker sem se tistega leta že prej odselil od bivše žene.

 

To je 5 različnih horoskopov. Nekaj je podobnosti, ampak saj vemo kakšni smo ljudje. Če je kaj pozitivnega bomo v to verjeli, če pa nam kaj ne odgovarja pa itak rečemo samo : »ah saj je to samo HOROSKOP«.

 

Horoskopov ne berem več že najmanj dve leti, ker mi to enostavno nič ne pomeni. Usoda je pač takšna kot mi je namenjena in je ne bom izvedel iz HOROSKOPOV, še manj pa iz VEDEŽEVANJA.

mike1968 - HOROSKOPI IN VEDEŽEVANJE

VEDEŽEVANJE  v SSKJ =  vedeževánje  -a s (ȃ)&nbs;