Pred dnevi je slovensko javnost presenetila »scena«, ki se je zgodila na Rimskem letališču, ko naj bi slovenski državljan na letalu grozil z bombo.

 

Ne morem si kaj, da ne bi zopet izpostavil predvsem slovenske virtualne medije, ki takoj pograbijo takšne zgodbe, ko pavšalno pregledujejo tuje medije in potem »povzamejo« novičko z velikim pompom in s pavšalnimi ugotovitvami oziroma povzetki.

 

Seveda smo vsi ob takšni novički najprej pomislili, da gre za terorista, ki grozi z bombo, da se bo razstrelil in s tem poslal sebe in vse potnike v zrak.

 

No počasi smo potem iz dneva v dan in iz članka v članek le videli, da je na koncu menda šlo samo za nek nesporazum med potniki in da je nastala panika, najbrž seveda zaradi dogodkov izpred 10-tih dni, ko sta terorista »harala« po Parizu.

 

Danes pa so v Slovenskih novicah objavili člane o domnevnem slovenskem 48. letnem »teroristu«, ki naj bi dvignil v pogon celotno letališko in protiteroristično policijo, ki so seveda ustrezno reagirali.

 

Menda naj bil 48. letni Slovenec v rokah imel števec za štetje korakov (očitno je štel korake od letališča do letala) in kovček za katerega pa naj bi menda v šali trdil, da je v njemu bomba in da je oni mali števec, daljinski sprožilec za to bombo.

 

Ker pa so ljudje zelo občutljivi, zaradi teh napadov v Parizu in predvsem zaradi groženj Al Kaide s terorističnimi napadi, so Slovenca »zatožili« pilotu, na srečo še pred vzletom tega letala.

 

Pilot je ustrezno reagiral in protiteroristična policijska enota in gasilci so bili v zelo kratkem času pri letalu, kjer so po vpadu v letalo aretirali »šaljivega« Slovenca.

 

V zaporu je preživel manj kot en dan, ko so v razgovoru z njim in po protibombnem pregledu letala ugotovili, da bombe ni in da gre samo za »neslano« šalo, oziroma kot je povedal »terorist« za velik nesporazum.

 

Novinarji so tudi zapisali, da je Slovenec v polomljeni angleščini razlagal italijanskim policistom za kaj se je šlo.  Malo me je to zmotilo, ker v članku omenjajo, da naj bi Slovenec z družino, ki si jo je tam ustvaril, živel v Maleziji in da naj bi potoval po svetu, tako, da je malo smešno, da bi govoril v polomljeni angleščini, če je tak popotnik.

 

Ker kar dobro poznam zadeve okrog bomb, se mi zdi poteza Slovenca, če se blago izrazim najmanj NEUMNA. Govoriti na letalu, sploh v teh časih in pod vplivom terorističnih napadih, o bombi je res NOROST brez primere.

 

Kako si lahko ljudje »privoščijo« takšen »HEC« ?

 

Ustrezna kazen bo nedvomno sledila, Italijani so pač  v teh zadevah zelo STROGI.

 

Nedvomno bodo »šaljivcu« naložili tudi ustrezno denarno kazen oziroma mu bodo zaračunali vse nastale stroške, kar se mi zdi PRAV in upam, da bo »šaljivca«  minila volja do »ZAJEBAVANJA«, da ima na letalu ali kje drugje pri sebi BOMBO.

 

Ima pa »šaljivec« kar veliko srečo, da se je to zgodilo v Evropi. Če bi se »šalil« na tak način npr. v ZDA, bi ga vrgli v »čuzo« in najbrž bi minil vsak en teden, da bi se pričeli z njim pogovarjati ali še kaj hujšega.

 

PAMET V ROKE DRAGI »ŠALJIVEC«.

mike1968 - BOMBA NA LETALU

Pred dnevi je slovensko javnost presenetila »scena«, ki se je zgodila na