Moški & ženska

 

Prijatelj & Prijateljica

 

Mož & Žena

 

Ljubimec & Ljubimka

 

Ločitev

 

Teorija & Praksa

 

Nekaj vprašanj, ki se porajajo glede teh relacij oziroma odnosov med ŽENSKAMI na eni strani in MOŠKIMI na drugi strani.

 

Kaj sploh je PRIJATELJSTVO?

 

 

Po SSKJ :

 

 prijátelj  -a m (ȃ) 1. kdor je s kom v iskrenem, zaupnem odnosu, temelječem na sorodnosti mišljenja, čustvovanja: biti komu prijatelj; imeti prijatelje; dober, velik, zaupen prijatelj; prijatelj mojega sina; prijatelj iz otroških let / že v šoli so postali prijatelji / iron. ti si pa lep prijatelj / družinski, mladostni, osebni prijatelj /

 

prijáteljica  -e ž (ȃ) 1. ženska, ki je s kom v iskrenem, zaupnem odnosu, temelječem na sorodnosti mišljenja, čustvovanja: biti komu prijateljica; imeti prijateljico; dobra, iskrena, stara, velika, zaupna prijateljica; ženina prijateljica; prijateljica moje mame; prijateljica z učiteljišča / postali sta prijateljici / iron. ti si pa dobra prijateljica / mladostna, osebna prijateljica / kot nagovor draga prijateljica

 

Sta lahko MOŠKI in ŽENSKA PRIJATELJA?

 

Lahko. Ne glede na spolno privlačnost? Lahko. V filmih nam prikazujejo, da sta lahko moški in ženska prijatelja le takrat, ko je eden od njiju homoseksualec. Ponavadi moški.

 

Kako je v resničnem življenju. Po mojih izkušnjah, pa sem »pravilno zvezan« in imam »pravilno zvezane« prijateljice, DA.

 

Sam imam kar nekaj prijateljic. In to DOBRIH PRIJATELJIC, iskrenih, zaupnic. Z nekaterimi celo nisem imel sexualnih odnosov. 

 

Z nekaterimi se je zgodilo samo 1 x, z nekaterimi 2 x ali 3x, pa sva postala zelo dobra, zaupna in iskrena prijatelja, ker v teh primerih pač ni šlo za globoka čustva, ampak je šlo za sexualno potešitev in iz tega je lažje potem preiti na prijateljsko čustvovanje, če se tako izrazim.

Če pa si z osebo v ljubezenskem čustvovanju je iz tega težje preiti v prijateljsko čustvovanje in do iskrenega prijateljstva.

S kakšno prijateljico sva bila tudi zelo blizu skoka v posteljo, ampak sva na koncu ohranila le prijateljski odnos, ker nama je pač obema tako pasalo.

 

Drugače pa sem v tistem času, to je bilo po odhodu od bivše žene (nekje 3 leta in pol nazaj) imel veliko prijateljic in moram reči, da so mi bile v zelo veliko čustveno podporo. Z njimi sem lahko debatiral ure in ure in jim vse zaupal, mnogo več kot mojemu dobremu moškemu prijatelju.

Enostavno mi je "pasala" ženska družba, seveda tako v sexualnem kot zgolj v prijateljskem smislu.

 

Seveda je to moje mnenje in obstajajo izjeme.

 

Moram reči, da sem bil z žensko, s katero sem bil eno leto v zvezi, po končani zvezi še v stiku, kot prijatelj. Ker so bila prej vpletena ljubezenska čustva je bilo malce težje razviti pravo prijateljstvo.

 

Z mojo bivšo ženo, s katero sva si delila posteljo in kuhinjo več kot 20 let, pa nikakor ne morem biti v prijateljskem odnosu. Ne morem je niti slišati in videti, kaj šele da bi bil njen prijatelj in zaupnik.

 

Ne poznam nobenega, ki bil po ločitvi prijatelj ali prijateljica z bivšim, čeprav, če gledaš kakšne »pocukrane« filme so seveda vsi odlični, srečni prijatelji.

 

Sedaj pa ker sem v srečni zvezi se ne dobivam s prijateljicami na kavi, ker moji partnerki to pač ni po godu.

 

Lahko pa rečem, čeprav bo zvenelo malo »pocukrano«, da sva z mojo partnerko tudi dobra prijatelja kar pa je, lahko rečem, DOBITNA KOMBINACIJA.

 

In KONČNI ODGOVOR?

 

JA LAHKO.

mike1968 - MOŠKI & ŽENSKA PRIJATELJA?

Moški & ženska   Prijatelj & Prijateljica