Pred nekaj leti sem bil poslovno v Haagu in ker sva s kolegom pristala na Amsterdamskem letališču, sva si vzela še čas za ogled Amsterdama.

 

Seveda sem se o Amsterdamu, kot  prestolnici marihuane in sexa, pozanimal na internetu, tako, da sem bil pripravljen, da si malo pobližje pogledam te znamenite »kavarne« in tako imenovano Rdeči ulici (Red Light District).

 

S kolegom sva se napotila proti Rdeči ulici, ki stoji na obeh bregovih reke Amstel, ki teče skozi Amsterdam.

 

Seveda je bil ogled zelo zanimiv in atraktiven, sploh, če si greš prvi pogledat to »znamenitost«.

 

Seveda so bila, vsaj večina, luštna dekleta, ki skozi zasteklena  oziroma vrata, ponujajo svoje storitve. Pa so bile belke, črnke, mulatke, azijke in druge mešane rase. Nekatere so bile mlade, nekatere starejše, nekatere suhe, nekatere debelejše, nekatere z majhnimi prsmi, nekatere z veeeelikimi prsmi. Raznovrstna ponudba ni kaj.

 

Ponujale so erotično sprostitev, pod kar spada »normalni« sex, analni sex, oralni sex, erotična masaža ali še kaj drugega, bolj posebnega.

 

Seveda sva naletela tudi na transvestite in na transeksualce.

 

Nekateri transeksualci so izgledali, če lahko priznam, mnogo bolje kot kakšna od žensk, prodajalk ljubezni.

 

Iz same radovednosti sva tudi vprašala kakšne so cene in izvedela, da se sex dobi že za 50 EUR.

 

Nama seveda ni prišlo niti na misel, da bi se šla kakšno tako štorijo. Za naju je bila to predvsem atrakcija, zanimivost, ki je ne vidiš vsak dan.

 

V same »kavarne« z marihuano nisva vstopila, se je pa iz zunanje strani dobro videla notranjost.

 

Na koncu najinega »izleta« pa sva si privoščila lazanjo v neki italijanski restavraciji v središču mesta. Moram reči, da je bila lazanja slastna, ampak, ko se pojedel, sem tik ob najini mizi, videl kako se po steni lepo sprehaja ščurek.

 

Hvala bogu, da sem že pojedel. Plačala sva hrano in pijačo in odšla naprej v Haag.

 

Par let kasneje smo bili s kolegi v Bruslju.  Seveda v prostem času smo se tudi odpravili po mestu. Za Bruselj nisem vedel, da imajo tudi svojo Red Light District.

 

Pa smo si še v Bruslju pogledali ponudbe. Seveda je zopet šlo zgolj za radovednost. Na sprehod in ogled smo šli v večernih urah. Nasproti teh hiš z erotično ponudbo je bila železnica in vse skupaj je izgledalo kar malo strašljivo. Ko smo se sprehajali po ulici in opazovali ženske, ki so ponujale svoje storitve so na drugi strani po cesti vozili sumljivi tipi, s sumljivimi vozili, ki so nekateri opazovali ženske, nekateri pa so jih nadzorovali, očitno zvodniki.

 

Moram reči, da mi ni bilo prav prijetno, ampak drugi večer smo šli spet malo »gledat«.

 

Sem pa prejšnji teden in ta teden gledal film o trgovini z belim blagom. Zelo pretresljiv film, ki kaže, kako ta dekleta pripeljejo iz vseh koncev sveta in jih prodajajo zvodnikom, ki jih potem silijo v prostitucijo.

 

Ženske, ki sem jih videl v teh ulicah Bruslja in Amsterdama so na zunaj izgledale lepe, nasmejane spogledljive, tako kot v nočnih lokali, tudi pri nas.

 

Kaj pa v resnici razmišljajo, ko se morajo takole (vsaj večina pod nadzorom in prisilo) prodajati različnim moškim, mladim ali starim, suh ali debelim, čistim ali umazanim, pa vedo samo ONE.

 

Da sploh ne omenim otroke, ki jih prodajajo, ugrabljajo in zlorabljalo v tujih eksotičnih deželah in drugod.

 

NEPOJEMLJIVO in ŽALOSTNO.

Amsterdam Red Light District - YouTube

Amsterdam Red Light District

red light district brussel - YouTube

a street of sex and pleasure , can you have all you like .drugs,etc

Human Trafficking Trailer - YouTube

mike1968 - RED LIGHT DISTRICT V AMSTREDAMU IN BRUSLJU

Pred nekaj leti sem bil poslovno v Haagu in ker sva s kolegom pristala na