Včeraj se je nadaljevala saga "Medvedek" na dveh soočenjih, tako na 24KUR, kot na Planet TV.

 

Prvo kot prvo se mi je zdelo zelo "neumno" oziroma nesmiseln boj med obema televizijama, da sta obe soočenji potekali skoraj istočasno.

 

Ker sta bila voditelja zakonca oziroma partnerja Petra in Uroš, ki sta imela skoraj iste goste, bi se lahko doma zmenila, da soočenja ne bi potekala istočasno, tako, da bi lahko vsi gledali obe soočenji. Jaz imam sedaj na srečo T2, kjer lahko za 48 ur nazaj pogledam kakršnokoli oddajo ali film, tako, da sem si lahko obe soočenji pogledal lepo počasi in zavzeto.

 

Na 24KUR lahko rečem, da je blestela Petra. Šefico zloglasne privatne bolnišnice Medicor iz Izole je postavljala pred dejstva in ji nanizala podatke v prid temu, da bi se  »Medvedek« na vsak način moral v ponedeljek zglasiti na Dobu. Seveda je Šefica na vsak način zagovarjala »Medota« in nenehno ponavljala, kako je »Medvedek« bolan, da lahko umre in dobil sem občutek, kot, da je že na smrtni postelji, čeprav se je v ponedeljek lepo pripeljal v Medicor iz Ljubjane, čeprav je razdalja mnogo daljša kot razdalja do njegovega, za enkrat nesojenega, novega prebivališča na Dobu.

 

Šefica se je obnašala kot njegov odvetnik. Branila ga je z vsemi štirimi, tako, da je bilo že kar čudno. Petra pa se ni dala in ji je odlično parirala, tako, da je šefica skoraj zgubila živce.

 

Gospod Podržaj je govoril lepo sproščeno in odločno in jasno in glasno povedal, da bi imel »Medvedek« ravno takšno zdravniško oskrbo kot v Medicorju.

 

Seveda se šefica ni dala in dobil sem občutek, da je Medicor najbolj vrhunska bolnišnica za najboljšimi kadri na slovenskem, ne samo na slovenskem, ampak tudi na SVETU.

 

Šef  okrožnega sodišča v Ljubljani g. Pogačnik    je bil seveda kritičen do zakonodaje glede izdajanja zdravniški opravičil, ki je zelo ohlapna in da bi bilo potrebno, da se sestavi komisija, ki bi lahko izdajala ta zdravniška potrdila oziroma opravičila, ne pa da lahko takšno zdravniško opravičilo izda vsak domorodni zdravnik.

 

Minister za pravosdje Klemenčič pa je dejal, da se pripravlja zakonodaja, ki bo preprečila takšne zlorabe prava in zdravniškega poklica.

 

Tudi soočenje na Planet TV je bilo zelo podobno. Glavno vlogo je seveda odigral Uroš, ki je od šefice seveda zahteval odgovore, ampak šefica se je le ponavljala in prisegala na »hipokratovo prisego«.

 

Najbrž se je obračal v grobu.

 

Soočenji sta bili korektno izpeljani, čeprav me je pa zmotilo to, da noben od zakoncev ni šefici postavil enega od ključnih vprašanj, ki bi lahko še bolj podrl verodostojnost šefice in sicer, kakšne so njene povezave z SDS oziroma njeno simpatizerstvo s to stranko.

 

Njen odgovor je itak poznan, saj bi zagotovo zanikala kakršnokoli povezavo s to stranko, tudi, če bi pokazali fotografijo, kjer daje podporo dr. Zveru pri kandidaturi za Evropskega poslanca.

 

Pa saj ni nič narobe pri tem, vsak pač ima pravico podpirati kogar hoče in kakršnokoli stranko želi. Je pa najbrž problem v tem, da je »Medo« tudi zdajšnji simpatizer SDS-a in posledično se pri tem poraja dvom v verodostojnost šefice v primeru »Medvedek«, ker edina vztraja, da je »Medo« resnično bolan oziroma, da je skoraj na smrtni postelji, čeprav drugi strokovnjaki, ki jih je postavilo sodišče trdijo, da lahko prestaja kazen na Dobu.

 

Na koncu smo izvedeli, da bo »Medvedek« operiran in da bo po rehabilitaciji lahko z zdravim in mirnim srcem odpotoval na Dob.

 

Glede Zakonodaje in potrebni sprememb pa sem že enkrat zapisal naslednje točke, ki bi jih bilo potrebno zakonsko spremeniti:

 

Prvi problem :

Navzočnost strank v postopku. Pri nas se pojavlja ogromno problemov, kako zagotoviti navzočnost strank v samem postopku. Že sam primer primorskega župana nam pokaže, da se eni že skoraj 10 let vlačijo po sodišču, ampak ni nobene pametne in poštene obsodbe. Ko župan vidi, oziroma njegovi odvetniki, da se zadeva ne bo dobro izšla, on nenadoma zboli in nikakor ni sposoben niti par minutk prebiti na Sodišču in seveda takoj pridobi zdravniško opravičilo. No to smo videli že pri padlem tajkunu našega velike gradbenega podjetja, ki je po mnenju njegovega zdravnika že skoraj pokojni, ljudje pa ga opazijo, kako veselo in poln energije igra tenis. Rešitev : sojenje v nenavzočnosti, ki bi ustrezalo vsem standardom varovanja človekovih pravic.

 

Drugi problem :

Vročanje sodne pošte. V zadnjih letih lahko opazimo ogromno problemov vročanja sodne pošte. Zakaj tako? V čem je težava? Prvo kot prvo gre za prepočasne postopke. 8 dni za vročanje. Če ne uspe ponovno 8 dni. Potem nalog Policiji in prijetje osebe ter to osebo odpeljati na Sodišče in v zapor za 30 dni. Temu bi se izognili tudi tako, da bi morala biti obtožena oseba navzoča ob izreku sodbe in če bi bila obsojena bi ji bilo potrebno na roke dati lisice in takoj v zapor, potem seveda lahko pritožba, ki pa bi morala biti rešena v zelo kratkem roku.

 

Tretji  problem :

Izogibanje zaporni kazni. No temu bi se izognili že z rešitvijo drugega problema. Drugače pa smo v zadnjem času imeli dva znana primera izogibanja kazni zapora. Odgovorna oseba v znanem primeru, kjer so umrle tri nedolžne punce in primer s primorskega konca, ko je bila znana oseba iz luke pravnomočno obsojena in je zbežala pred zaporom v tujino, kjer se bo morala skrivati 20 let. No že to se mi zdi popolni absurd, da lahko zaporna kazen zastara. Pa tudi glede iskanja teh oseb je ogromno težav in pomanjkljivosti, saj ni mogoče izslediti ubežnikov, ker ne smejo slediti komunikacijskim sistemom tako ubežnikov kot tudi njihovih bližnjih.

Četrti  problem :

Izdajanje zdravniških opravičil osumljencem, obtožencem in obsojencem, ki jih sedaj lahko izdaja vsak osebnim lečeči zdravnik. Potrebno bi bilo ustaviti posebno komisijo, ki bi  s strokovnjaki pokrivala vsa področja medicine in bi bila strokovna in kompetentna. Njihova odločba bi bila dokončna, brez kakršnih koli pritožb.

 

Navadni smrtniki seveda po navadi nimamo problema s tem, da bi vlagali neke pritožbe v neskončnost, saj za to niti nimamo denarja.

 

Seveda so omenjene ustanove  in osebe plod moje domišljije in vsaka podobnost z resničnimi ustanovami in osebami so zgolj naključne.

mike1968 - SLEJ KO PREJ II.

Včeraj se je nadaljevala saga \'Medvedek\' na dveh soočenjih, tako na 24KUR

SLEJ KO PREJ