Poznani ubežnik se bo v roku 14-tih dni preselil na novo domovanje v slavni slovenski zapor Dob.

 

V ponedeljek smo vsi pošteni Slovenci z veseljem prebrali, da so ujeli člana bratovščine   največje opozicijske stranke.

 

Res je, da so policisti iz Dominikanske Republike potrebovali celih 10 mesecev, da so barabina prijeli, ampak so ga le. Na hitro so se ga potem znebili in ga poslali v Pariz, kjer sedaj začasno prebiva.

 

Na plan so prišle informacije, da je leta 2014 iz Slovenije odpotoval najprej v Moskvo in potem nadaljeval pot proti Dominikanski Republiki.

 

Očitno si je tam lepo uredil življenje (o kakšnih podrobnostih bomo še slišal oziroma brali) in za sabo, da mu ne bi bilo dolgčas privlekel še celotno družino z šoloobveznimi otroci.  Denarja mu najbrž ne manjka, milijoni, ki jih je nezakonito pridobil so najbrž na kakšnem tujem računu. Tako ali tako pa ima tudi hrvaško državljanstvo s katerim je operiral v Južni Ameriki in ustanovil svojo firmo.

 

Obsodba na skoraj 6 let zapora pomeni, da bi se moral 6 let skrivati pred organi pregona Republike Slovenije, kar pomeni tudi dokaj veliko breme za njegovo družino.

 

Zanimivo je kakšen človek moraš biti, da pobegneš pred pravnomočno obsodbo oziroma pred zaporom in pri tem te očitno popolnoma nič ne briga kaj bo s tvojo družino, ki jo sebično odvlečeš v tujino in to celo v Južno Ameriko.

 

Kakšen vzor si svojim otrokom? Svojim mladoletnim otrokom. Kako, da človeka popolnoma nič ne briga kaj bo z njima?

 

Seveda so njegova žena in oba šoloobvezna otroka za njim odšli prostovoljno.

 

Ampak ali je to življenje? Življenje soproge in dveh mladoletnih otrok, ki zaradi grehov zapustijo svojo domovino in odidejo v Južno Ameriko. Zapustijo svoje sošolce, prijatelje, znance, stare starše, tete, strice, bratrance in sestrične.

So si to zaslužili???

 

Ali ne bi človek s tem, ko bi priznal krivdo, ki bi odsedel svojo zaporno kazen v očeh svojih otrok izpadel enostavno »ČLOVEK«?

 

Težko nam je, navadnim ljudem to razumeti.

 

Če nekaj storiš, prevzemi krivdo in stoično prenesi kazen.

 

Pravljice a ne? Sploh pri naših politikih in pri tajkunih in »gospodarstvenikih«, ki so nam ukradli državo Slovenijo.

 

Za vzor naj si vzamejo Vegradovo bivšo direktorico Hildo Tovšak. Veliko je pokradla, uničila je Vegrad, ampak priznala je krivdo in bo odsedela svojo zasluženo kazen.

 

Zanimivo je bilo tudi poslušati gospode policiste, ki pa imajo zavezane roke, pri iskanju barabinov, ki pobegnejo pred zaporom.

Bili so sumi, da je »gospod« pobegnil v Južno Ameriko, celo vedelo oziroma sumilo se je, da je to Dominikanska Republika.

 

Zakaj niso tja poslali policista, da preveri pri Policiji te države ali je ta oseba z letalom prispela v to državo. Prepričan sem, da bi dobili to informacijo in »gospod« bi že zdavnaj prebival na Dobu.

 

Seveda pa imamo tudi edinstveno zakonodajo, ki Policiji ne omogoča pridobivanje informacij od sorodnikov bežečega oziroma ne smejo prisluškovati njegovim sorodnikom in ne smejo nadzirati njihovih telekomunikacij.

 

Očitno pa je lakomnost oziroma požrešnost ubežnika, ki je hotel kljub svojim nezakonito pridobljenimi milijoni, legalizirati svojo Haciendo in plačal stroške preko svojega TRR-ja, kar ga je najbrž tudi privedlo začasno v Pariz in potem v svoji novi dom na Dob.

 

Žalostno je tudi, da pobeg oziroma neodhod v zapor ni kaznivo dejanje. Ravno včeraj sem gledal en film, ki se je dogajal v Ameriki in je begunec, ki je pobegnil iz zapora dobil še 10 let zapora povrhu zaradi bega iz zapora.

 

Očitno taka zakonodaja ustreza našim vrlim politikom, tajkunom in gospodarskim kriminalcem.

 

Bojim pa se, da ko bo »gospod« prispel na Dob v 14- dneh ali v enem mesecu že na polodprtem oddelku zapora, čez dva meseca ali tri pa v odprtem oddelku.

 

Bo pa počasi potrebno zgraditi nov zapor, da bomo lahko vse te barabine, ki jih Policija vsakodnevno odkriva, spravili za rešetke.

Podobnost z resničnimi osebami je zgolj naključna.

 

mike1968 - POZNANI UBEŽNIK

Poznani ubežnik se bo v roku 14-tih dni preselil na novo domovanje v slavn