Priznam, da sem velik knjižni molj. Prebral sem že celo vrsto knjig. Poskušal sem pobrskati po spominu za nekaj let nazaj in napravil seznam prebrani knjig. Seveda sem pogledal na strička GOOGLA in našel nekaj knjig oziroma vsaj platnic, da jih lahko prilepim zraven.

 

Nekatere zbirke knjig odličnih pisateljev je seveda potrebno brati od prve knjige naprej, saj se po navadi življenjska zgodba posameznega detektiva ali detektivke odvija skozi celotno zbirko.

 

Seveda se v vsebino in v neke podrobnosti ne bom spuščal, saj bi s tem razkril marsikaj, kar ne bi želeli in konec koncev vsako knjigo bere posameznik in sproti odkriva zgodbo, napete trenutke, zaplete in razplete.

 

Na začetku vam bom napisal kaj pravi založnik o knjigi in nato napisal še svoj komentar.

 

Uživajte v branju knjig, ki so v večini zelo dobre, nekatere celo zelo dobre ali odlične.

 

 

KNJIGA ŠT. 001. AFGANISTANEC - FREDERICK FORSYTH

 

Založnik o knjigi

 

Mož, ki se je izdajal za egipčanskega poslovneža, sicer še pred zajetjem stori samomor, ne uspe pa mu v popolnosti uničiti računalnika, ki ga je imel s seboj. Ko izvedenci obeh obveščevalnih služb preverijo dokumente na njem, se razkrije, da Al Kajda pripravlja nekaj velikega. Nekaj podobnega napadu na Svetovni trgovinski center v New Yorku. O tem so prepričani. Ne vedo pa ne kje, ne kdaj in ne kako namerava Osama bin Laden to izvesti. Zato se odločijo, da v njegove vrste infiltrirajo polkovnika Mika Martina, ki je temne polti in tekoče govori arabsko.

Bo polkovniku Martinu uspelo? Bo izvedel, kdaj in kje namerava Al Kajda znova udariti? In bo ameriškim in britanskim silam uspelo to preprečiti?

(Vir: www.felix.si )

 

Moj komentar

 

KNJIGA govori o upokojenem temnopoltemu polkovniku, ki tekoče govori arabsko oziroma paštunsko in  ga obveščevalna služba infiltrira v mrežo AL KAIDE, da bi pridobili podatke o nameravanem NAPADU in s tem tudi poskuša preprečiti ta NAPAD.

 

VRHUNSKA ZGODBA, NAPETA DO ZADNJE STRANI

 

Frederic Forsyth je vrhunski pisec, ki zelo podrobno opisuje zgodbo, tako samo prizorišče dogajanja, zgodovino posamezne države ali mesta, zgodovinska dejstva in resnične detajle o posameznem členu zgodbe VRHUNSKO..

 

OCENA: od 1 do 10 = 7