Življenjske zgodbe ali biografije so mi zelo pri srcu. Velikokrat, ko preberem kakšno takšno življenjsko zgodbo dobim nov vpogled v človeka oziroma človeka bolje spoznam.

Ljudje velikorat prehitro in zato napačno presodimo človeka. Javno osebnost ponavadi presodimo predvsem po tem kaj preberemo v časopisih in revijah ali na internetnih portalih, ki nam popačijo pogled posameznika.

Ko pa prebereš njegovo življenjsko zgodbo ali če ga osebno spoznaš, vidiš, da gre ponavadi za čisto drugačnega človeka. Ljudje velikokrat gremo na prvo žogo, oziroma ocenimo človeka, ko ga še ne osebno poznamo oziroma ga ne poznamo dovolj.

V mojem življenju sem velikokrat napačno presodil človeka na podlagi govoric, ki so se izkazale za ničvredne.

Sedaj se držim načela :"Kdo sem jaz, da bi nekoga presojal samo na podlagi nekih površnih informacij in zgodbic". 

Še ena življenjska zgodba, tokrat enega najbolj znanih slovenskih igralcev vseh časov Borisa Cavazze.

Založnik o knjigi

Vsako življenje je lahko roman. Za življenje Borisa Cavazze je en roman premalo.

Zgodba, ki jo je eden največjih igralcev našega prostora zaupal Vesni Milek, je stkana iz drobcev spomina, je kolaž trenutkov, otroških krivic, sramu, premagovanja ovir, vonjev, barv in razpoloženj. Vesna Milek je okruške spomina povezala v biografski roman, ki pripoveduje o nekem ranjenem otroštvu med drugo svetovno vojno in po njej, o obiskih komunistične partije v Milanu, padcu Mussolinija, prvih zaljubljenostih, prvih udarcih v boksarskem ringu, o poeziji Vitomila Zupana, preživetih nevihtah na morju, o Leningradu takoj po vojni, o usodni ljubezni, o bolečini ob izgubah.

Moj komentar

 

Odlično napisana življenjska zgodba o Borisu Cavazzi, ki jo je Vesna Milek napisala z izrednim občutkom, ki nas popelje vse od Borisovega rojstva, mladosti, potovanj, vzponov in padcev, ljubezni in osebnih tragedij.

Najbolj pomembno pa je, da se je Boris Cavazza vedno pobral, ne glede kaj mu je razburkano življenje prineslo.

Knjigo imam tudi v osebni zbirki :)

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8