Orožje za množično uničevanje (WMD – Weapon of mass destruction). To zloglasno orožje, ki so ga Američani in njihovi zavezniki iskali tako v Iraku, kot v Iranu in v ostalih državah sumljivega slovesa.

 

Gre za biološko, kemično, nuklerano in eksplozivno orožje, ki lahko povzroči masovno uničenje ljudi in objektov.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Weapon_of_mass_destruction

 

http://sl.wikipedia.org/wiki/Biolo%C5%A1ko_oro%C5%BEje

http://sl.wikipedia.org/wiki/Jedrsko_oro%C5%BEje

 

Kot smo lahko kasneje videli Sadam Husein, bivši in pokojni predsednik Iraka, smrtnega sovražnika ZDA, ni posedoval takšnega orožja oziroma se ga je še pred pregledom mednarodnih inšpektorjev znebil.

 

To orožje bilo tudi povod za napad ZDA in ZVEZE NATA na Irak.

  

SADAMOVA BOMBA

 

Zgodba, ki jo pripoveduje prebegli iraški znanstvenik KHIDHIR HAMZA, ki je bil vodja iraškega JEDRSKEGA PROGRAMA in tesen sodelavec SADAMA HUSEIN. Sadamovi pristaši in sodelavci ter znanstveniki so bili za svoje delo zelo dobro NAGRAJENI. Sadam se jim je po navadi oddolžil z vilami in najnovejšimi Mercedesi.

 

Za POBEG iz Iraka se je bilo potrebno zelo dobro organizirati, saj je imel Sadam veliko mrežo pomagačev in prikritih sodelavcev, ki so nadzorovali celotno državo, ša najbolj pa so izdajali sami ljudje, prebivalci Iraka, ki so se bali za sebe in za svoje družine in s tem »potunkali« ostale. 

 

Pri pobegu ni šlo samo za enega človeka, v tem primeru za HAMZO, potrebno je bilo organizirati pobeg za celotno njegovo družino, saj je IZDAJSTVO za SADAMA pomenilo MAŠČEVANJE.

 

HAMZA je s svojimi podatki veliko pripomogel pri analizi iraškega nuklearnega orožja in pri uničenju resursev za izdelavi takšnega orožja npr. pri dobaviteljih v Franciji.

 

To knjigo imam tudi v svoji zbirki.

 

OCENA: od 1 do 10 = 7