Ali se tudi vam dogaja, da dobite najboljše zamisli za npr. blog zapis, med vožnjo v avtomobilu, ali nekje oziroma ob nekem neprimernem času, ko si tisti čas ne morete nič zapisati medtem ko vam možgani dajejo ogromno nekih zamisli in idej?

 

In tako je padla zamisel, da bi vsak teden napravil nekakšen tedenski pregled mojega osebnega dogajanja in dogajanje na slovenski in svetovni sceni.

 

Nerad pišem dolge blog zapise z majhnimi črkami, ki jih komaj vidiš. Najraje napravim, seveda če je le mogoče, kratek zapis na dveh straneh v wordu, z razmikom 1,5, tako, da branje ni mučno.

 

Tudi sam nerad berem blog zapise, ki so dolgi kot sam ponedeljek. Raje vidim, da avtor napiše iz enega zapisa dva ali tri zapise, ker se lažje bere.

 

To je seveda moj pogled in moje osebno mnenje.

 

Pa si poglejmo teden od srede 10.6.2015 do srede 17.6.2015.

 

Zame je bila prejšnja sreda zares odlična. Z mojo drago sva odšla na koncert Tonya Cetinskega v Križanke in oba sva bila navdušena nad fantastično Tonyjevo energijo in energijo občinstva. Fantastične tri urice.

 

 

Prejšnji četrtek so bili časopisni in internetni mediji spet polni IJJ, kjer se je zopet nadaljeval njegov resničnostni šov.

 

Najprej smo izvedeli, da je avstrijsko vrhovno sodišče potrdilo pravnomočno sodbo Riedlu, ki je predal denar za podkupnino v primeru Patria  pokojnemu Jožetu Zagožnu, ki naj bi prejel denar za našo največjo opozicijsko stranko.

 

Da pa je bila mera polna pa je še isti dan naše Ustavno sodišče IJJ vrnilo poslanski mandat.

 

Lahko rečem samo ZANIMIVO!

 

Na žalost naši vrli poslanci še vedno niso sposobni vzpostaviti pravi pravni red v državi. Vedno so samo izgovori, da smo še mlada demokracija, ampak letos bo preteklo že 24 let odkar smo samostojni.

 

Še en dokaz, da si pač naši politiki pišejo zakonodajo po svoji meri.

 

Petek je bil en tak čisto normalen dan, brez nekih pretresov. Zvečer sem si ogledal slovenski Big Brother. Sicer ga nekako ne spremljam redno, si pa po navadi ob petkih vzamem čas in si pogledam izločevalne oddaje. No prejšnji petek so se Big Brotherjevcem oglasi njihovi domači. Bilo je zelo čustveno, še najbolj, ko je svoje sporočilo poslal Pijin oče, ki niti ni vedel kam Pija gre. Rekel je  nekako takole :«otrok moj, radi te imamo in čimprej pridi ven«. Vsi Big Brotherjevci, predvsem pa Pia so reagirali zelo čustveno in moram reči, da se je tudi mene ta prizor zelo čustveno dotaknil.

 

V soboto pa sva si z drago privoščila en kratek izlet z motorjem na Primorsko. Moram reči, da je bilo fantastično. Vrnila sva se pozno zvečer in ravno dovolj hitro, da sva ujela konec glasovanja resničnostnega šova BAR, o katerem sem v nedeljo napisal tudi poseben blog zapis. (http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/130920/bar-zakljucek ).

 

V nedeljo je seveda sledila še MOTO GP dirka, kjer sem seveda navijal za najboljšega VR46. Seveda so nas gledalce zopet jebale qrčeve reklame, tako kot pred 2. tednoma  ( http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/129374/ti-ti-reklame ). Očitno nihče na A kanalu ne upošteva nas gledalcev, ker so pač monopolisti oziroma ne moremo spremljati dirke na drugem TV kanalu v Sloveniji.

 

Zvečer sva si z mojo najdražjo ogledala še nogometno tekmo SLO:ANG o kateri sem tudi naredil posebni blog zapis

(http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/131108/nogomet-sloang-kavc-analiza-iv) v katerem sem pač zapisal moja videnja. Moj zapis si je ogledalo preko 200 bralcev, tako, da sem bil zelo zadovoljen.

 

Zvečer sva si z drago ogledala še en odličen film na 1. Programu RTV Slovenija, kjer velikokrat postrežejo z vrhunskimi ne komercialnimi filmi. Filmu je bilo naslov Srečneži ( The Lucky Ones - http://www.imdb.com/title/tt0981072/?ref_=nv_sr_2 ), ki govori o treh ameriških vojakih, ki odhajajo na enomesečni dopust inob prihodu na New Yorško letališče zaradi izpada elektrike z avtom skupaj odrinejo na pot proti domu. Odličen film in ga zelo priporočam.

 

V ponedeljek seveda zopet čas za službo in za novico, da Civen za enkrat odstopa od nakupa Telekoma in da delnice Telekoma strmo padajo.

 

Prejšnji vikend se je zgodila tudi Parada ponosa. Sem sicer zelo strpen človek, kar ste lahko videli tudi v mojem blog zapisu HOMOFOBIJA (http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/119962/homofobija ). Rekel bi samo, da gre v teh paradah praktično samo za neko provokacijo. Ne razumem tega zakaj se morajo javno izpostavljati? Tudi mi »straight« ne pripravljamo nekih Parad, ker smo »straight«.

 

Seveda nas nekateri spet filajo z neko qrčevo spravo. Ob samostalniku SPRAVA se vedno spomnim na geslo :«NI SPRAVE BREZ TRAVE«! 

 

Nimamo se kaj SPRAVLJATI. Ve se kdo je bil kaj med vojno.

 

PARTIZANI »versus« NARODNI IZDAJALCI IN SODELAVCI OKUPATORJA!

 

Pa še nekaj me zanima oziroma mi ne da miru. Primer Radan se je zgodil že skoraj tri tedne nazaj. Ministrica za zdravstvo je takrat pozvala k odstopu vse odgovorne, ki so jo dobesedno IGNORIRALI. Po treh tednih se ni zgodilo NIČ.

 

?????

Na Publishwallu smo imeli tudi nekaj debat o levih in desnih, pa tudi nekaj besed o sexu predvsem na blogu  Vanje, ki nam je predstavila ženski pogovor na temo G točke in o svinganju.

Pa je teden naokoli. Še malo pa na dopust in za 14 dni se bom umaknil. Potem pa bo kmalu že moja 1. Obletnica pisanja na Publishwallu!

mike1968 - MEŠANO NA ŽARU I.

Ali se tudi vam dogaja, da dobite najboljĹĄe zamisli za npr. blog zapis med voĹ