Sem ponosen VETERAN vojne za SLOVENIJO. Vsako leto pa se 25. Junija ob prazniku dneva državnosti sprašujem kdo smo sploh VETERANI vojne za Slovenijo in kdo si ta STATUS oziroma to ČAST sploh zasluži.

To je ena od tem, ki me jezi in obenem tudi zelo RAZŽALOSTI.

Status VOJNEGA VETERANA sem si sicer tudi sam uredil nekaj let nazaj.  Žalosti me pa predvsem to, da miličniki, ki smo cel čas 10 dnevne vojne aktivno sodelovali v obrambi svoje domovine nismo »tretirani« kot bi si po mojem zaslužili.

Saj se meni osebno ne gre za to, da bi na ta račun služil in da bi ne vem kaj imel od tega. Gre se le ta to, da so s tem, ko naj bi pred par leti vsem, ki so bili v tistem času v "službi" med vojno, pa naj gre pri tem za ljudi oziroma miličnike, ki so aktivno sodelovali v obrambi domovine, kot za druge ljudi,  kot so tajnice, administratorke in celo čistilke dobili spominski znak ob desetletnici Vojne za Slovenijo ( govorice niso preverjene so pa po mojem resnične ).

Se pravi, da mi, ki smo bili aktivni nismo dobili NIČESAR, kar bi bilo namenjeno samo NAM, ki smo cele dneve in noči branili svojo domovino in se borili za boljšo prihodnost, vsaj takrat se nam je zdelo tako, da se za to borimo, kaj pa je nastalo iz tega pa lahko sedaj vidimo, čeprav še nismo vrgli puške v koruzo.  

Vsaj en POSEBEN SPOMIN bi nam lahko dali, nič drugega nočem. Gre predvsem za ČAST in za nikakršno korist.

Moram reči, da pa za so miličnike in ostale, ki so sodelovali v MANEVRSKI STRUKTURI in so pripravljali osamosvojitev lepo poskrbeli oziroma naj bi imeli  neke ugodnosti od 50 leta starosti naprej.

 IZ SRCA JIM PRIVOŠČIM, čeprav se mi zdi ta delitev neprimerna in nepotrebna, saj smo bili tudi mi vsi v istem »zosu«.

 V vojski imajo vojaki, ki so sodelovali v Vojni za Slovenijo ali so kako drugače postali VETERANI na uniformi dodaten našitek VETERAN. V Policiji tega na žalost ni, razen na slavnostni uniformi, ki pa jo policisti nosijo le ob redkih priložnostih.

Lahko napišem le še, da so izjave nekega politika, da so miličnik med Vojno za Slovenijo le UREJALI PROMET zelo ZLONAMERNE in sploh niso vredne RAZPRAVE.

Pa še to. Menda vsako leto raste število VETERANOV tako kot gob po dežju.

Upravičeno ali neupravičeno to ve le vsak sam pri sebi in če se nekomu gre le za to, da bo imel od tega kakšno korist, mu jo bog požegnaj.

»Karma is a bitch«

 

mike1968 - VETERANI

Sem ponosen VETERAN vojne za SLOVENIJO. Vsako leto pa se 25. Junija ob prazniku