Moj zapis zgolj slučajno sovpada z visokim ruskim obiskom koncem tedna in sicer predsednika Vlade Rusije Dimitryja Medvedova.

 

RAZSTRELJEVANJE RUSIJE - Aleksander Litvinenko, Jurij Felštinski

 

Leta 2000 je Vladimir Putin prvič zasedel prestol Predsednika Rusije. »Oddelal« je dva 4. letna mandata in po enem mandatu Medvedeva, leta 2012 zopet zasedel stari-novi prestol, ki ga bo najbrž »oddelal« leta 2020.

( Vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin )

 

V vseh teh letih so razni pisci objavljali razne knjige v katerih pišejo to in ono o Putinu, pišejo o raznih TEORIJAH ZAROTE, tako kot v tej pričujoči knjigi. Ko v knjigi govori o tem, da naj bi Putin »žrtvoval« na stotine Rusov, da bi lahko pričel vojno v Čečeniji.

 

Kaj pa je sploh PRAVA RESNICA?

 

Je PUTIN res en mali-veliki DIKTATOR?

 

Stopa Putin po sledi enega največjih ruskih klavcev STALINA, ki je pobil več Rusov kot vsi prejšnji »OSVAJALCI« Rusije?

 

Kjer je dim je tudi ogenj, tako da si vsak lahko misli svoje in verjame kar pač verjame. PO SVOJI VESTI !

 

Založnik o knjigi      RAZSTRELJEVANJE RUSIJE:

 

Novembra 2006 je svet pretresla novica, da je v Londonu zaradi zastrupitve z radioaktivnim polonijem umrl Aleksander Litvinenko, nekdanji agent ruske tajne službe FSB. Odgovornosti je bila osumljena ruska tajna služba, med vzroki za njegovo likvidacijo pa se omenja tudi pričujoča knjiga.


Litvinenko jo je napisal s prijateljem, zgodovinarjem Jurijem Felštinskim, ruskim emigrantom v Ameriki. V njej je opisal vlogo ruskih tajnih služb pri terorističnih napadih, ki so se v ruskih mestih zgodili septembra 1999 in terjali več sto življenj. Rusko in svetovno javnost je želel seznaniti z nezaslišanim spoznanjem, da je stanovanjske bloke razstrelila ruska obveščevalna služba sama, krivdo pa zvalila na Čečene, da bi lahko sprožila drugo čečensko vojno. Ta se je kmalu po napadih - 23. septembra 1999 - resnično začela.


Ruska vlada je izjavila, da knjiga razkriva državne skrivnosti, in jo prepovedala. Tri Ruse, ki so poleg Litvinenka in Felštinskega sodelovali pri nastajanju knjige, so našli mrtve pred vrati njihovih stanovanj.

 

Moj komentar:

 

ODLIČNA PRIPOVED Alexandra Litvinenka, nekdanje ruskega agenta, ki je leta 2006 podlegel zastrupitvi z radioaktivnim POLONIJEM. Knjiga opisuje skorumpirano delovanje RUSKIH OBVEŠČEVALNIH SLUŽB, ki so nastale po razpadu SOVJETSKE ZVEZE iz KGB. Opisuje vlogo teh služb v terorističnih napadih v RUSIJI, v stanovanjskih objektih kjer so detonirale bombe ki so bile nameščene v kleteh teh stavb in s tem KRIVDO zvalile  na ČEČENE, da bi s tem upravičile napade na ČEČENIJO.

 

TEORIJA ZAROTE ali RESNICA?

 

Založnik o knjigi     DISIDENTOVA SMRT – LITVINENKO

Umor Aleksandra Litvinenka, nekdanjega pripadnika ruske tajne službe, ki je novembra 2006 v Veliki Britaniji umrl zaradi zastrupitve z radioaktivnim polonijem 210, je povzročil mednarodno senzacijo. Odgovornosti je bila osumljena ruska tajna služba, Litvinenko pa je v izjavi pred smrtjo s prstom pokazal na Putina. Sledi polonijevega sevanja so vodile v Rusijo in britansko tožilstvo je že vložilo obtožnico zaradi umora proti Rusu Andreju Lugovoju. Kaj se je v resnici zgodilo? Kaj je Litvinenko vedel? Zakaj so ga ubili?

Aleksander Litvinenko je od leta 1998, ko je zapustil tajno službo, ker so mu ukazali ubiti oligarha Borisa Berezovskega, svoje življenje posvečal razkrivanju skrivnosti FSB. Po dramatičnem prebegu v London je šest let zbiral podatke o dogajanju v Rusiji. A svet mu je prisluhnil šele po tem, ko so ga umorili. 

Moj komentar:

ALEKSANDER LITVINENKO, kot nekdanji pripadnih RUSKE TAJNE SLUŽBE FSB, ki je naslednica zloglasne KGB dobi nalogo, da "pospravi "OLIGARHA BORISA BEREZOVSKEGA, ki že leta živi v Londonu. Knjiga govori o PUTINU, njegovi popolni oblasti in nadzoru nad vsem karr se dogaja v RUSIJI in prevzem NADZORA nad MEDIJI.

 

Ker je LITVINENKO vedel preveč ga je bilo potrebno pospraviti. V LONDONU so ga zastrupili z  radioaktvinim POLONIJEM 210 ki je povzročil njegovo grozljivo SMRT.

LITVINENKO je pred smrtjo pokazal na PUTINA…..

 

 IMAM JO TUDI V SVOJI ZBIRKI

OCENA: od 1 do 10 = 7