Vsako jutro ob kavici vzamem v roke časopis, ki naj bi bil najbolj bran dnevni časopis v Sloveniji. Jaz bi temu rekel, da gre za zelo poceni časopis, ki se hrani in prodaja z pretresljivimi novicami iz črne kronike in z bedo revnih prebivalcev naše Slovenije.

 

Na njihovi internetni strani smo lahko videli, da naj bi bila članka, o katerih bom napisal nekaj besed, med najbolj branimi članki na portalu in najbrž tudi v časopisnem izvodu.

 

Zanimivo je, da se v obeh člankih pojavlja neka TEORIJA ZAROTE, ki naj bi bila zelo strašljiva, obenem pa seje DVOM v delo naši organov POLICIJE in v delo naših PRAVOSODNIH ORGANOV.

 

Zdi se mi, da ta dnevni, najbolj brani časopis v zadnjem času, postavlja neke, včasih lahko rečem NAJBOLJ BIZARNE TEORIJE ZAROTE, ki jih lahko vidimo samo v filmih ali jih beremo v knjigah.

 

Predstavljam vam povezavi v dva članka, ki nam prestavljata dve takšni ZAROTI:

 

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/morilec-na-tujem-v-priporu-nedolzni

 

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/je-bil-stanko-zrtev-romunske-mafije

 

V prvem članku nam pisec oziroma novinar predstavi zgodbo o umoru direktorja kemijskega inštituta dr. Jamnika. Zgodba očitno temelji na branjevskih govoricah in povzema izjave odvetnika osumljenca MN. Seveda moramo vedeti, da so izvajev odvetnika vedno v prid osumljenca oziroma obtoženca, saj ga le-ta zagovarja in brani. Menda ja ne bo govoril proti njemu. V članku govorijo o alibiju MN-ja, ki so ga, presenetljivo a ne, dali njegovi bližnji sorodniki in možakar je bil sam doma.

 

Članek si lahko preberete sami in  zanimivo bi bilo videti, kakšne zaključke boste potegnili o vsem tem primeru.

 

Lahko vam povem, da bi vsak normalen, povprečen človek zaključil, da je slovenska Policija popolnoma nesposobna, da Nacionalni forenzični laboratorij nima pojma, da so v njem zaposleni sami šalabajzerji in da je potrebno MN-ja TAKOJ IZPUSTITI na svobodo, ker on pa že ni storilec.

 

Pa si poglejmo še drugi članek. Zgodba govori o letošnji najhujši prometni nesreči na AC Ljubljana-Koper, kjer so življenje izgubili štirje državljani Romunije in med njimi je bil tudi višji romunski tožilec, ki naj bi mu že stregli po življenju.

 

Zgodba se bere kot poceni holywoodska zgodba, teorija zarote, ki je zrasla na zelniku neke branjevke in menda na zelniku nekaterih voznikov kamionov.

 

Ko človek prebere še eno TEORIJO ZAROTE, se prične spraševati, ali se v Sloveniji res dogajajo takšne stvari? Ali gre v vseh stvareh, v vsaki tragični zadevi že kar za TEORIJO ZAROTE?

 

Spet dobimo predstavo o nesposobnosti Policije in s tem zaničevanje dela policistov, ki so strokovno zelo dobro podkovani in se s svojim znanjem lahko primerjajo z vesmi strokovnjaki po svetu.

 

Kaj je cilj teh avtorjem oziroma novinarjev, ki pišejo takšne prispevke?

 

Ali gre res samo za to, da se časopis čim bolje proda, ali da ima njihova stran največjo gledanost?

 

Ali gre mogoče za kakšno zamero novinarjev do policijskega dela, ki je po njihovem očitno zelo slabo in da so vsi policisti in kriminalisti, skupaj s tožilci popolnoma nesposobni, ker ne vidijo stvari, ki jih vidijo novinarji, ki pobirajo čenče in potem pišejo o njih?

 

Ali bodo ljudje po takih člankih postali PARANOIČNI, ker bodo vedno dvomili v vse primere in iskali TEORIJE ZAROTE?

 

Zakaj raje ne prepustite dela policistom, tožilcem in sodnikom. Naj oni ugotovijo kaj se je zgodilo in kakšna je resnica. Vem, da se dogajajo sodniške napake, ampak za božjo voljo, ni vsak primer TEROIJA ZAROTE. Ni vsak pogovor za šankom ali na tržnici že TEORIJA ZAROTE o kateri je potrebno napisati članek.

 

Saj poznate igrico TELEFONČEK. Ena nedolžna zgodba lahko na koncu preide v res pravo TEORIJO ZAROTE, mar ne?

 

Gre za domišljijski spis in vsaka podobnost z resničnimi osebami je nenamerna iz je zgolj slučajna.

mike1968 - MEDIJSKO PRETIRAVANJE II. - ISKANJE ZAROT

Vsako jutro ob kavici vzamem v roke časopis, ki naj bi bil najbolj bran dnevni