Ko sem včeraj malo pred koncem tekme zapustilo stadion in smo s kolegi poslušali VAL 202 in prenos konca tekme SLOVENIJA:ESTONIJA in je ob zaključnem sodniškem žvižgu reporter Vala 202 zavpil v mikrofon in se veselil kot otrok, sem se vprašal ali smo slučajno gledali isto tekmo? Imel sem občutek, da smo premagali najmanj ARGENTINO, če ne BRAZILIJO.

 

Pred tekmo sem si močno želel, da bi lahko danes napisal ful pozitiven zapis, ampak na žalost to ne bo šlo. Vsaj ne za nekatere akterje včerajšnje tekme.

 

Na začetku lahko povem, da sem izredno zadovoljen, ker so naši nogometaši zmagali in da os se zadeve izšle na tak način kot so se.

 

Sem pa danes zjutraj prebral, kako je včeraj po tekmi nastopal SREČKO in sem se danes zopet vprašal ali smo mi gledali eno tekmo, SREČKO pa drugo.

 

Že med samo tekmo sem nekaj komentiral ampak sedaj je čas, da strnem svoje vtise. Pa da povem svoj pogled, pa čeprav sem samo kavč selektor, pa nimam trenerske licence, kot jo ima Branko ZUPAN, ki ga je SREČKO napadel, češ lahko je biti pameten v studiu.

 

Po nedeljskem zapisu oziroma kavč analizi

 (http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/142249/nogomet-svica-slovenija-kavc-analiza-vii ) se je razvila manjša debata kdo ima prav in kdo ne. Gre samo za moj osebni pogled in pogled marsikaterega navijača, ki pa seveda dopušča tudi drugo mišljenje in tudi kakšni nasprotni argumenti, ki lahko spremenijo ta moj pogled.

 

Pa se vrnimo k včerajšnji tekmi.

 

Seveda je bila tekma zelo pomembna in težka v kateri so ESTONCI spet prikazali ANTINOGOMET, na katerega res ni potrebno, da so ponosni in zelo sem ZADOVOLJEN, da so jih naši fantje premagali.

 

Po drugi strani pa smo lahko videli, da bi naši nogometaši proti ŠVICI lahko poskusili ustvariti tak BUNKER, ampak vprašanje je, če bi lahko kaj spremenili potek tiste tekme.

 

Prva postava je bila nekako pričakovana. Pa če SREČKO še tako trdi, da smo vsi kavčarji, ki se ne strinjamo z njim neumni oziroma nimamo pojma, se mi zdi, da je na tekmo postavil takšno ekipo, ki smo jo navijači pričakovali in ponujali.

 

Mene osebno je malo presenetil KRHIN, ki je bil v prvi postavi, čeprav je bil eden izmed krivcev za zadnji gol ŠVICARJEV. Ampak izkušnje je potrebno dobiti in vesel sem bi, da sem se motil, ker je KRHIN celotno tekmo, do menjave v 88.minuti oddelal profesionalno in dobro. Upam, da poškodba ni prehuda, ker se bojim, da bo potem spet ena sezona odšla po zlu, kar se je že zgodilo.

 

Prvi polčas je potekal bolj kot ne na nasprotnikovi polovici. ESTONCI so se postavili v OKOPE pred svoj gol in ga SILOVITO BRANILI.

 

Naši nogometaši so poskušali prebiti TRDNJAVO ampak kaj več kot nekaj podaj in kakšen strel niso uspeli izvleči.

 

Kot vedno je bil odličen KAMPL, ki se je razletel po celem igrišču in včasih si mel občutek, da proti ESTONCEM igra samo on, oziroma njegovi KLONI.

 

Ob vsem tem garanju pa je potem seveda manjkala ena poteza več, ki jo je v tej ekipi sposoben le on oziroma mogoče le še JOJO.

 

Videli smo, da bi nujno potrebovali enega dobrega DRIBLERJA, kot je bil npr. CIME in LAZAREVIČ, ki pa je sedel na klopi.

 

Veliko sem, glede na dobro formo v Italiji, pričakoval od BIRSE, ampak sem imel občutek, da kar beži od žoge oziroma, da čaka, da se je čimpreje znebi.

 

V drugem polčasu so se spet vrstili jalovi napadi in JOJOTA je zamenjal LJUBIJANKIĆ, ki je bil zame bolj ali manj neopazen in ni dvignil naše igre. Vemo pa , da je JOJO igralec, ki lahko z eno potezo odloči srečanje, ampak SREČKO se je teko odločil.

 

No v 63.minuti pa smo GLEDALCI in NAVIJAČI le prišli na svoj račun. Tekmo sem sicer spremljal za golom naše reprezentace, tako, da sem šele v posnetku videl kaj se je dogajalo.

 

BIRSA je z edino dobro potezo na tekmi lepo zaposlil BERIČA, ki je s prvencem v slogu RUTINIRANEGA STRELCA zadel za končnih 1:0.

 

Navijači smo bili seveda zopet v strahu do konca tekme ampak na koncu smo videli, da so bile naše bojazni neupravičene.

 

Proti koncu tekme je le vstopil LAZAREVIČ in z nekaj sprinti dokazal, da bi mogoče lahko vstopil že prej.

 

Na koncu bi podal še nekaj mojih opazk pri posameznih igralcih:

 

-  HANDANOVIĆ – nimam kaj pripomniti. Na portalu sem sicer opazil nekaj komentarjev in kritik na njegov račun, ampak se mi zdi, da so bile NEUMESTE. Odlično je opravil svoje delo!

-     CESAR – kajzer kot kajzer. Ni kaj pripomniti. Korektno opravljeno delo, ki ga sicer ni bilo veliko.

-   JOKIĆ – pri njemu imam včasih občutek, da ne zna dobro štopirati žoge. Ampak tako kot kajzer ni imel nekega pravega dela v obrambi.

-    ILIĆ – Ni nekih pripomb.

-  KURTIĆ – dobro je oddelal svoje, s svojim dobrim strelom pa bi lahko večkrat poskušal od daleč presenetiti Estonskega vratarja

-  ILIČIĆ – je mojster, je individualist, ki lahko z eno potezo odloči tekmo. Ni kaj pripomniti. FANTASTIČEN IGRALEC.

-   KAMPL – same ODLIKE. Velik borec in graditelj igre. Kot sem že prej omenil sem ime večkrat občutek, da igra sam proti Estoncem. Mogoče se je preveč trošil in s tem ni imel energije, da bi s kakšno solo akcijo že prej odločil srečanje. V drugem polčasu je dobro streljal v desni zgornji kot Estonskih vrat in je zelo malo manjkalo, da bi presenetil njihovega vratarja. Še vedno pa se mi zdi, da mu SREČKO, tako kot trener Borussie, ne najde pravega mesta.

-  STRUNA . Brez pripomb. Se mi zdi, da je odigral najboljšo tekmo za našo reprezentanco.

-    KRHIN. Njega sem tudi že omenil. Je prihodnost naše reprezentance in upam, da v španski ligi pridobi čim več izkušenj in da končno zasije!

-    BIRSA, kot Birsa. Imam občutek, da v reprezentanci nikakor ne uspeva. Prav videlo se je iz Helikopterja, da kar beži od žoge, laufa levo, deno, gor in dol ampak brez vsakega haska. Prav ne upa si prodreti v kazenski prostor in bognedaj, da bi napravil kakšen dribling. Mogoče pa ne zna. V italijanski ligi ga ne spremlajm pogosto, tako kot pravi SREČKO, ampak tam mu uspeva in seveda s tem navijači od njega pričakujemo in želimo VEČ!

-   BERIĆ. Končno se je poklopilo. Celo tekmo se je odkrival in garal v napadu, na koncu pa v slogu pravega RUTINERJA upravičil pričakovanja nas KAVČ KOMENTATORJEV in SELEKTORJEV.

 

Kaj pa SREČKO?

 

Kaj naj še rečem? SREČKO je po tekmi nastopal v slogu SREČKA. Bil je nejevoljen in nezadovoljen z nami NAVIJAČI, ki nas je bilo 6.000. Okrcal nas je, ker smo žvižgali ob neučinkoviti igri naših nogometašev, češ nimate pojma. Očitno bi bilo za njega bolje, da bi bil prazen stadion.

 

Okrcal je tudi za njega AMATERJE, ki sedijo v studiu z trenerskimi licencami in »pametnikujejo«, ker za njega so oni »niko i ništa«, ker si ne pogledajo nobene tekme reprezentantov v njihovih klubih v živo.

 

Okrcal je tudi novinarje, da vzdržujejo slabo klimo, ker povedo in napišejo kar pač vidijo. Prav zasmilil se mi je novinar RTV, ki ga je SREČKO kar naprej napadal in karkoli ga je vprašal je šel SREČKO v kontro in z napadom na nas navijače, gledalce na stadionu, kavč komentatorje in na novinarje.

 

Dragi moj SREČKO, če bi bili sedaj na pragu uvrstitve na EVROPSKO PRVENSTVO, verjemi, da bi se o vam pisale hvalnice.

 

Kritiko je potrebo pač sprejeti, ne pa jamrati in jokati, kakšna krivica se godi njemu in našim nogometašem.

 

Gre samo za moj osebni amaterski pogled in amaterske ocene!