To pismo je bilo eno redkih, ko je izgledalo kot opravičilo meni, vendar še vedno z nekaterimi očitki meni, ker to potem ne bi bilo to. Moja bivša žena je bila velika manipulatorka, ki je vedno znala obračati besede tako, da je v meni vzbudila občutek krivde, čeprav največkrat nisem bil ničesar kriv.

 

PISMO 4:

 

Mike

 

»Ne vem kaj naj napišem. Zelo me tišči od znotraj, pa ne vem kaj naj. Najprej ti povem, da te imam rada, zelo rada, ampak ne vem, zakaj me nekatere stvari tako spravijo s tira. Za  danes (včeraj) mi je žal, da se je izlet tako razpletel, ampak bila sem nervozna, tako kotvečkrat. Rada bi, da bi se stvari med nama umirile, ampak tuhtam kako. Včasih se mi zdi, da na kakšno mojo besedo ali misel sploh ne daš pravilne pripombe ali pa ravnanja. Kot da bi šel ven samo z eno nogavico, drugo nogo pa bi imel boso. Ta teden mi je bilo vsak večer hudo, pa niti enkrat nisi vprašal zakaj, ko sem bila tiho in sama v sobi, nisi prišel za menoj pogledati…..Kot, da ti je zame vseeno.

 

Mislim, da veš, da bi po »tistem izpred dveh let« najbolj rabila osebo, ki bi me imela rada (to naj bi bil ti) IN KI BI TO TUDI POKAZALA! Ne pa da vsi moji stavki in moje misli odtavajo v zrak. Takrat ko jaz začutim, da bi me moral objeti, tega ne storiš, ali pa kaj reči. Ti nemo sediš in gledaš (TV ali časopis). Ne čutiš, kdaj mi je težko ali bi rabila tudi pogovor ali objem. Zato se v meni vse lomi. To že kar dolgo, saj se sprašujem, ali je moja krivda ali kaj.

 

Rada bi preprosto živela in se veselila življenja skupaj s teboj, ampak če ne bom čutila tvoje ljubezni, POZORNOSTI! (ne da me odpikaš, kadar ti zapaše), bom zopet pristala na zdravilih, tega pa ne bi rada, ker poškodujejo možgane in nisi sposoben normalno misliti.

 

Hočem, da bi se razumela, ampak sama ne morem rešiti niti najinih težav, niti zakona. Za nekatere stvari se MORAŠ POTRUDITI sa, ravno tako izboljšati stvari, ki naju spravijo v prepir. Ane bi bilo lepo, če bi se včasih tudi nasmehnil in obrnil zadevo na štos ali me presenetil?

 

Ne bom več težila, ampak tole sem hotela, da prebereš.

 

Lepo se imej in pomisli kaj name in ……..(hčero).«

 

 

Vsaka podobnost z resničnimi osebami in dejanji je zgolj naključna!