Že nekaj časa se je govorilo o tem in nisem si mislil, da bo do tega resnično prišlo. Sicer je bilo pred leti enako, že ena takšna »fora«, ampak vseeno sem mislil, da se spet ne vračamo v čase po II. Svetovni vojni, kjer so v »kumunističnih državah«, predvsem sovjetskega bloka in sedaj npr. v Severni Koreji, ljudje »špijonirali« in ovajali svoje sokrajane, sosede, prijatelje, kolege, celo svoje sorodnike in drućinske člane.

 

Ja dragi moji FURS z novim letom stopa po teh stopinjah OVADUŠTVA in ŠPIJONIRANJA.

 

Malo prej sem na portalu RTVSLO prebral novico, da s 2. Januarjem 2016, DURS pripravlja »NAGRADNO IGRO«, katere cilj bo zbiranje računov gostinskih lokalov, restavracij, PUBOV, trgovin, frizerskih salonov, avtomehaničnih delavnic in seveda vseh ostalih pravnih subjektov.

FURS bi vsak mesec razdelil »bogate nagrade« ovaduhov, ki bodo na njihov portal ali po pošti pošiljali račune. V »nagradni igri« bo lahko sodeloval vsak, ki bo poslal najmanj 10 računov.

 

Seveda bodo z novo aplikacijo k vohunjenju spodbudili tudi mlade.

Citiram portal RTVSLO: »Kot je pojasnil Grum bo sodelovanje potrošnikov Fursu omogočilo vpogled v veliko količino izdanih računov. Zbrani podatki pa bodo primerni tudi za "nadzorne postopke in analizo tveganja, ki bo vplivala na na izbor zavezancev za nadzor". (Vir. http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/furs-bo-zbiranje-racunov-bogato-nagradil/381364 )

»Nagradna igra« špijoniranja bo potekala v 4ih krogih in v vsakem krogu bodo porazdelili po 15.000, 10.000 in 5.000 EUR, kar pomeni, da bodo v vseh 4ih krogih podelili 120.000 EUR DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA.

 

Od kje si FURS jemlje pravico, da takole zapravlja DAVKOPLAČEVALSKI DENAR, ki da moramo plačevati vsi zaposleni in vsi delodajalci v Republiki Sloveniji?

 

Od kje jim zakonska podlaga, da se gredo neke NAGRADNE IGRE?

 

Od kje jim pade na pamet, da bo(m-d)o postali »ŠPIJONI«?

 

Seveda nam prisiljujejo tudi to, da moramo vzeti račun.

 

Ja seveda, se strinjam, moramo vzeti račun že zaradi sebe. Govorim seveda o računih v trgovinah, računih ob različnih storitvah, saj lahko le na podlagi računa uveljavljamo garancijo ali pa da vrnemo blago, ki nam ne ustreza.

 

Ne pa da moraš vzeti v račun v lokalu,ko greš s prijatelji na pijačo.

In ko boš šel ven iz lokala naj bi te inšpektor FURSA ustavil in zahteval račun?

 

HA. Le kako bodo to izvedli? Ali imajo za to pooblastilo? Te lahko kar ustavijo in zahtevajo račun ali celo legitimirajo?

 

HM. Se že veselim tega, da me kdo zaustavi in zahteva račun.

 

Pa da ne bo pomote. Absolutno se strinjam, da moram biti za vsako storitev, za vsak nakup, za vsako pijačo ki jo spiješ ali za vsako hrano, ki jo poješ, izdan račun.

 

To podpiram ABSOLUTNO!

 

V svojem kraju in  tudi druge opažam veliko »privatnikov«, po navadi kakšnih avtomehanikov ali drugih obrtnih delavcev, ki po vsej verjetnosti ne izdajajo računov oziroma jih izdajo na vsake »kvatre« kakšnega.

 

Takšne naj nadzira FURS.

 

Absolutno sem ZA, da ni GOLJUFANJA, da so vsi davki POŠTENO PLAČANI.

Kaj pa je največji problem vsega tega? Zakaj privatniki ne izdajajo računov?

 

Zaradi takšne davčne politike, ki se je gre država. Ta davčna politika je pripeljala te privatnike do tega, da delajo samo za to, da delajo, samo za preživetje. In za preživetje potem ti privatniki in seveda s tem za nižjo ceno, ne izdajo vsakega računa.

 

Tako pač je v tej naši dragi SLOVENIJI.

 

Sedaj pa hoče DRŽAVA iz nas narediti ŠPIJONE, ki bodo oprezali namesto njih in delali njihovo delo in za to bo DRŽAVA »zagonila« treh 120.000 EUR.

Za to, ker NE ZNAJO ali NOČEJO

 

Zase vem, da jim ne pošljem niti enega računa, vam pa, da jih bo marsikdo, ker ga bo pač zanimala NAGRADA. Ali bo imel potem za to SLABO VEST?  Ne verjamem, ker drugače teh računov ne bi poslal.

 

Daleč smo prišli, zelo daleč!

 

Vsaka podobnost z resničnimi subjekti in dogodki je zgolj slučajna.