Kaj je sedaj prava resnica?  Kakšna je prava resnica o Vladimirju Putinu, ki se je rodil 7. Oktobra 1952 v Leningradu v takratni Sovjetski zvezi.

 

Leta 1975 je bil po uspešno končanem študiju Prava na leningrajski Pravni fakulteti , rekruiran v zloglasno KGB (Komitet Gosudarstvenoj Bezopasnosti).

 

 

Nekaj let je služboval v takratni Vzhodni Nemčiji in se leta 1990 vrnil v Leningrad in njegova politična pot je šla strmo navzgor. Med leti 1998 in 1999 je vodil naslednico KBG, FSB (Federalnaya Sluzhba Bezopasnosti), leta 1999 pa se je pričela Putinova pot na najvišjih položajih v Rusiji, saj ga je Boris Jelcin postavil za Predsednika Ruske Vlade. Že v začetku leta 2000 pa je po odstopu Jelcina in po volitvah predsednika, postal novi Ruski Predsednik države in do leta 2008 »oddelal« svoja dva mandata, ker je po Ruski Ustavi lahko ena oseba Ruski predsednik le dva zaporedna mandata ( 2 x po 4 leta).

 

Leta 2008 je zato postal Predsednik Vlade in po mandatu njegovega tesnega sodelavca Dimitrija  Medvedjeva, leta 2012 zopet postal Predsednik države. Letost (2016) se mu izteče prvi mandat in mislim, da ni dvomov, da ne bo oddelal še enega štiri letnega mandata.

 

( Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin )

 

 

Lani je močno posegel v vojno proti tako imenovani islamski državi na območju Sirije in pokazal svetu, da je potrebno nekaj ukreniti.

 

 

Preberite knjigo in presodite sami.

 

  

Založnik o knjigi

 

Ruska novinarka Ana Politkovska je v knjigi Putinova Rusija svoj prodorni pogled uprla v Vladimirja Putina, nakdanjega agenta ruske tajne službe, ki je bil leta 2000 izvoljen za predsednika Ruske federacije.



Mafijski posli, moralna izprijenost ruskih oligarhov, skorumpiranost vojske in sodstva, propadanje intelektualnih krogov, tragično neuspešno reševanje talcev v moskovskem gledališču in v beslanski osnovni šoli, katastrofalno stanje ruske jedrske flote na Kamčatki, nečlovečnost ruskih častnikov, nemogoče razmere vojakov – vse to se je znašlo pod vsevidnim, a s človeško toplino obarvanim pogledom Politkovske. Ta intimni potret komaj vzpostavljenih civilnih vrednot, ki jim pred brezbrižnimi očmi Zahoda oblasti spodkopavajo temelje, priča o življenju v sodobni Rusiji – Putinovi Rusiji.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7