Odlična zgodba Turkinje Hülye Kalkan, rojene v Nemčiji, kot najstarejša hči turških staršev. Oče se je prilagodil nemškim navadam, mati, ki pa je bila vzgojena v trdem islamskem duhu in je tako tudi vzgajala svoje otroke. Mati se je ločila od Hülye-inega očeta in odpeljala hčere v Turčijo in Hülyo poslala v ilegalno koransko šolo. S prijateljico je dosegla, da so jo zaradi »neprimernega obnašanja« izključili iz šolo in se za nekaj časa vrnila nazaj v Nemčijo. Ko se je mati dogovorila za njeno poroko se je morala vrniti v Turčijo in se nekako izognila poroki in se vrnila v Nemčijo, kjer se je borila za vrnitev svoje sestre iz Turčije.

 

Založnik o knjigi

Hülya vstopi v prazno stanovanje v Ludwigsburgu in spozna, da se je uresničil njen najhujši strah : mama je njeno 13-letno sestro Esme in brata Serkana na silo odpeljala v Turčijo, ker jima hoče zagotovoiti pravo izobrazbo v strogem islamsekm duhu.Hülya na domovino svojih staršev nima lepih spominov, saj je tam dve leti obiskovala koransko šolo in pred nekaj meseci komaj pobegnila pred prisilnim zakonom. Zdaj vse svoje napore usmeri v to, da bi sestro in brata rešila podobne usode ter ju spet pripeljala v Nemčijo, kjer so vsi trije odraščali. 

Po nekaj letih se ji posreči, da reši brata, a  Esme, živahna in vesela najstnica, ostane zaprta v koranski šoli, kjer se mora podrejati togim pravilom. Medtem ko Hülya preizkuša vse legalne poti, izve, da Esme grozi prisilni zakon. Spozna, da obstaja le ena rešitev: sama mora odpotovati v Turčijo in od tam pretihotapiti Esme. 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8