Če sem pred leti najraje prebral kakšno dobro življenjsko zgodbo, pa kakšno biografijo ali avtobiografijo, pa sem dve leti nazaj odkril res dobre, nekatere celo odlične kriminalne romane.

 

Takrat sem odkril tudi fenomenalnega Simona Becketta. Gre za britanskega novinarja, ki piše odlične kriminalne romane in je po zadnjih podatkih po celem svetu prodal že preko 21 milijonov izvodov.

 

V slovenski jezik je bilo do sedaj prevedenih 5 romanov in prvi med njimi je Kemija smrti. 

 

Glavni junak njegovih kriminalnih romanov je David Hunter in v 4 njegovih knjiga spremljamo njegovo življenjsko zgodbo, zato vam priporočam, da jih berete po vrstnem redu, kot vam jih bom predstavil.

 

Po založbi Felix:

Pred tremi leti se je David Hunter, priznani forenzični strokovnjak, po strašni nesreči, ki ga je skoraj uničila, odrekel svojemu nekdanjemu življenju. Zdaj dela kot zdravnik v odmaknjeni norfolški vasici, trdno prepričan, da je preteklost pustil za seboj.

Toda potem odkrijejo ostanke Sally Palmer . Ker je truplo zelo pohabljeno, Policija pri iskanju morilca potrebuje Hunterjevo znanje. Hunter se noče vpletati. Ko izgine še ena ženska, se skupnost, v kateri je Hunter našel svoje zavetje, znajde v vrtincu strahu in preganjavice. Lokalna Policija tava v temi, zato se dr. Hunter naposled le odloči pomagati.

Odlična knjiga z različnimi zapleti in s končnim presenetljivim razpletom.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8