Anders Thomas de la Motte se je rodil 19.Junija 1971 na Švedskem. Delal je kot policijski uradnik in kasneje kot vodja varnosti v Kopenhagnu

(Vir: https://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_de_la_Motte#Biografi )

 

Svoje policijske izkušnje je odlično uporabil pri pisanju Triologije, ki se je leta 2010 pričela ravno s pričujočo knjigo IGRA.

 

Kasneje bosta predstavljeni še druge dve knjigi triologije.

 

Sam sem prebral kar nekaj knjig iz  bogate švedske knjižnice kriminalnih romanov, ki je po mojem okusu resnično odlična.

 

 

Kot sem že omenil gre za prvo knjigo trilogije, katere glavna zvezda je Henrik Patterson imenovani HP.

 

Ko HP v vlaku najde mobilni telefon pomisli, da bila lahko z mobilnim telefonom nekaj zaslužil. Na zaslonu mobilnega telefona se pojavijo besede: »SI ZA IGRO?«.

 

HP-ja se najprej ne da in nekajkrat na ekranu pritisne polje  NE. Čez nekaj časa pa se besedilo nenadoma spremeni: »SI ZARES PREPRIČAN, DA TI NI DO IGRE, HP? »

 

HP je prepričan, da gre za potegavščino njegovega najboljšega prijatelja Mangeja, in odloči se, da bo sodeloval. Korak za korakom sledi navodilom, ki se pojavljajo na zaslonu. Vse skupaj je videti zelo zabavno. Vendar pa mu začnejo stvari postopoma uhajati iz rok in HP-ja postane strah. Zadeva ima v resnici mnogo večje razsežnosti, kot je mislil na začetku. Dobiva nove in nove naloge, ki se no začetku enostavne in nenevarne, sčasoma pa so naloge zahtevne in nevarne,  tako za HP, kot za druge. Na koncu HP igra za lastno življenje.

(Vir. Založba Felix)

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8