Čaka nas že druga zgodba glavne junakinje pisateljice Erice Falck in kriminalističnega inšpektorja Patrika Hedstorma iz vasice Fjellbacka.

Seveda so švedska imena malo bolj zakomplicirana, tako krajevna kot osebna imena in se včasih kar težko zapomnijo. Ampak,če se potrudiš, se tudi ta jezikovna ovira kar kmalu odpravi.

 Založnik o knjigi

 

Nekega poletnega jutra se majhen fantič odpravi igrat viteze v Kraljevo sotesko v Fjallbacki. Igra se nenadno konča, ko zagleda mrtvo žensko.



Na prizorišče pokličejo policijo in stvari se še bolj zapletejo, ko pod umorjeno žensko najdejo dve ženski okostji.


Patrik Hedstorm in njegovi sodelavci s policije v Tanumshedeju so postavljeni pred težko rešljivo skrivnost. Izkaže se, da okostji pripadata ženskama, ki sta izginili leta 1979. Takrat je bil osumljen Johannes Hult, sin znanega pastorja Svobodne cerkve, ki pa je kmalu zatem storil samomor.

 

Morda ni bil krivec on in mogoče iščejo morilca, ki je več kot dvajset let čakal na svojo priložnost ali pa gre morda za blazneža, ki so ga navdihnili prejšnji umori.

Pridigar je bleščeč kriminalni roman, ki zelo spretno povezuje sedanjost in preteklost. Opis oseb je narejen z veliko psihološkega znanja, okolje Svobodne cerkve je napeto in grozljivo aktualno, inteligentne spletke pa so polne elementov presenečenja.


  

OCENA: od 1 do 10 = 8