Hvala bogu, da sem imel takšno srečo, da so bile knjige Camille Lackberg v knjižnici proste, tako, da sem lahko pa vsaki prebrani knjigi, pričel z branjem nove knjige Camille Lackberg.

 

Tako je sedaj na vrsti že četrto nadaljevanje. V vsaki knjigi gre seveda za novo zgodbo, nov primer glavnih junakov.

 

 

Založnik o knjigi:

Patrik Hedström in njegovi kolegi na policijski postaji v Tanumshedeju so imeli mirno zimo. Ob nastopu pomladi pa se razblini mirno obdobje in se dogodki kar vrstijo. Na postaji dobijo novo policistko Hanno Kruse, v kraj pripeljejo kontroverzni resničnostni šov in Fjällbacko znova doletijo nenadne nasilne smrti.

Kar je bilo najprej videti kot nesreča, se izkaže za umor. Zatem Patrik odkrije povezavo še z dvema podobnima primeroma na Švedskem in uvidi, da ima storilec na vesti več življenj. V smetnjaku najdejo mrtvo eno od udeleženk resničnostnega šova. Ali je brutalni umor zagrešil serijski morilec, ki ga išče policija?

Tujka je napet, privlačen in zelo aktualen kriminalni roman, v katerem je Patrik postavljen pred največji izziv v svojem življenju. Vzporedno se mora ukvarjati z dvema različnima preiskavama umorov, obenem pa se z veliko naglico približuje dan, ko se bosta z Erico poročila.

 

OCENA: od 1 do 10 = 8