Lahko rečem, da je bil vikend zelo uspešen.

 

Pričelo se je že v petek z odličnimi novicam s področja športa. Razveselil nas je, kdo pa drug, kot Peter Prevc, ki je že s prvimi skoki in kvalifikacijam za sobotno tekmo v Kazahstanu, nakazal odličen vikend in veliko dominantnostjo v smučarskih skokih.

 

Takoj je postavil novi rekord skakalnice in vsi smo željno pričakovali tekme v soboto in nedeljo, ki bi lahko že prinesle veliki kristalni globus, ki se je lani tako nesrečno izmuznil iz rok našega šampiona.

 

Lahko bi rekel, da nas le še športni uspehi naših tekmovalcev držijo pokonci in nam v domove prinašajo veselje.

 

Politika je itak razred zase, ker če gledamo kaj vse se dogaja v zadnjih mesecih je živa katastrofa.

 

Veliko smo pričakovali od nove Vlade, od novih ljudi, ki so nam pred dobrim letom in pol obljubljali nove čase, nove ljudi, nove prakse, poštenost in transparentnost.

 

Ampak dobili smo nekaj v slogu : https://www.youtube.com/watch?v=ZHhln2oZehg .

 

Kot sem že omenil v postu pred nekaj dnevi je imel dr. Dobovšek odličen nastop v Odmevih, kjer sta z voditeljico razkrila imena »koritnikov«, ki se valjajo v denarju in zasedajo še zadnja, še dokaj polna korita, ki pa kmalu to ne bodo več.

 

 

Imena so razkrita, ampak sedaj pa gre zopet v slogu pesmi :«KAJ NAM PA MOREJO, MOREJO, MOREJO…..«.

 

Pa pustimo politiko.

 

Pišem namreč o uspešnem vikendu in seveda ne v politiki, ampak v športu.

 

V soboto nas je najprej razveselila Maja Vtič, ki je v Kazahstanu na prvi tekmi zasedla odlično 4 mesto in s tem potrdila tretje mesto v skupnem seštevku ženskih smučarskih skokov.

 

Naslednji nas je razveselil Rok Marguč, ki je bil v paralelnem veleslalomu v deskanju na snegu zasedel odlično drugo mesto.

 

Sledil je fantastičen nastop Boštjana Klineta, ki je z drugim mestom v superveleslalomu dokazal, da ni muha enodnevnica.

 

Samo kako hudiča pa se vedno najde en Norvežan (Kilde), ki po navadi še ni nič drugega dosegel, le dvakrat je našemu Klinetu »ukradel« zmago.

 

Izkazal se je tudi Klemen Kosi z izvrstnim 10.tim mestom.

 

Se je pa na tem superveleslalomu pokazalo, da tiste številke, ki so namenjene elitni sedmerici, zopet niso bile najboljše, ker prve številke so bile vseeno najboljše in elitneži niso imeli niti malo možnosti za stopničke.

 

Seveda je nato sledil vrhunec dneva, to pam je bila tekma v smučarskih skokih v Kazahstanu, kjer je Peter Prevc pometel s konkurenco in dokazal, da je imel na Finskem obilo smole in da mu Finska enostavno ne leži.

 

Če je Avstrijec Haybock po treh zmagah na Finskem že pomislil, da lahko konkurira Petru, se je krepko zmotil, saj mu je preostalo le drugo mesto. Izkazala sta se tudi Kranjec, ki doživlja drugo pomlad, s petim in Tepeš s šestim mestom.

 

Popoldne smo lahko gledali tudi odlično tekmo španskega prvenstva med domačim Realom in Atleticom z našim fantastičnim vratarjem Janom Oblakom.

 

Jan je branil suvereno in Atletico je odnesel zmago.

 

Sicer nisem navijač Ronalda, ampak sem ga v njegovih izjavah vseeno podprl, ko je dejal, da pač ne more narediti vsega sam. Je vrhunski igralec ampak potrebuje tudi podporo.

 

Pozno popoldne me je, kot navijača Olimpije, razveselil poraz Mariborčanov doma proti Celjanom.

 

Tekmo sem spremljal le z levim »učem«, tako, da ne vem kako so igrali Mariborčani.

 

Lahko pa rečem samo, da so imeli odlične pogoje v pripravljalnem obdobju, saj so 14 dni trenirali v odličnih pogojih v Turčiji, medtem, ko drugi prvoligaši o takšnih pogojih lahko le sanjajo (povzeto po Ekipi).  Menda ni bilo nobene prave borbenosti, le »igranje« dobro plačanih igralcev.

 

Zvečer pa nas je čakal še en vrhunec in to je bila prva dirka motokrosistov v najvišjem razredu MXGP. Ko smo vsi pričakovali dobre vožnje in uvajanje v prvi sezoni tekmovanja v MXGP, pa smo bili šokirani. Mladi TIM GAJSER je šokiral nas in celotni motokrosistični svet, saj je v obeh vožnja suvereno pometel s konkurenco, kot, da bi že nekaj let tekmoval z »elitneži«.

 

Na nekem portalu sem komentiral, da se kaj lahko zgodi ponovitev iz tekmovanja MOTOGP, ko je Marc Marquez v prvi sezoni tekmovanja v tem elitnem razredu, postal svetovni prvak. Upam, da se mi besede pozlatijo.

 

Sledila je nedelja. Jaz sem si s svojo drago privoščil malo užitkov v naravi, pa ne takšnih, kot so z zgodbah KO POPUSTIJO ZAVORE, tako da sem športne dogodke spremljal občasno na internetu.

 

Zopet nas je najprej razveselila Maja VTIČ s tretjim mestom na tekmi v Kazahstanu in že rezervirala tretjo stopničko v skupnem seštevku svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih.

 

Potem je sledil vrhunec dneva in še ena zmaga Petra Prevca, ki je ponovno deklasiral konkurenco v smučarskih skokih in šest tekem pred koncem postal dobitnik velikega kristalnega globusa.

 

Popoldne je bila zame še ena zanimiva tekma, ko je Olimpija doma igrala s prenovljenim Koprom.

 

Tekma menda ni bila bogvekaj, ampak nobeni zmagi se ne gleda pod zobe. Ljubljančani so dokazali, da v jesenskem delu prvenstva ne bodo popuščali in komaj čaka derbi, ki bo to soboto v Mariboru.

 

Zvečer se je evforija počasi zaključila in z mojo drago sva si za zaključek večera pogledala Žar, na katerem se je vrtel Boris Kobal.

 

Kobal je velika faca. Lahko rečemo, da so se »peki« kar dobro odrezali, še najbolj pa je, vsaj mene, navdušil Vid Valič, ki resnično obvlada svoj jezik in zna dobro pikniti.

 

Mogoče sem malo več pričakoval od tega žara, malo več pikrosti, malo več »nesramnosti«, tako, da za mene je še vedno najboljši prvi žar z Vidom Valičem v glavni vlogi.

 

Za konec vikenda pa nas je še čakala razglasitev Oskarjev. Seveda nisem tak ljubitelj Oskarjev, da bi to spremljal pozno ponoči, v živo. Sem bil pa zjutraj vesel za Leonarda di Capria, ki je osvojil Oskarja za glavno moško vlogo.

 

Moram reči, da sem si film Povratnik (The Revenant) že dvakrat ogledal in Leponardo je resnično blestel. Bila je zelo težka vloga in film so snemali v resnično težkih razmerah.

 

Žal mi je le za to, da za stransko vlogo ni bil nominiran odlični angleški igralec Tom Hardy  (http://www.imdb.com/name/nm0362766/?ref_=nv_sr_1 ), ki je igral nasprotnika Leonarda in je v svoji vlogi resnično blestel.

 

Prebral sem, da je ravno Tom Hardy mogoči naslednik fantastičnega Daniela Craiga, v vlogi Jamesa Bonda. Če že mora priti do menjave Craiga, močno upam, da bo to Hardy.

 

Vikend je bil zelo uspešen, predvsem športni in upam, da se bodo nekoč tudi politiki uvideli, da ljudem ne moreš dati samo iger, da bodo zadovoljni, slej ko prej bodo hoteli še mnogo več.