Pa smo že pri tretji knjigi iz serije Kluba preiskovalk umorov.  James Patterson je odličen pisec, ki nas vedno drži v negotovosti, vse do zadnje strani.


Založnik o knjigi


Medtem ko Jill Bernhardt in Lindsay Boxer v mirnem popoldnevu tekata po San Franciscu, poročnico Lindsay presenetita dve stvari: modrice na Jillini rami in goreča meščanska hiša.

Čeprav ni v službi, plane vanjo in reši otroka, pri čemer naleti na tri zoglenela trupla … in skrivnostno sporočilo.

Ko število žrtev narašča, se obrne po pomoč k svojim prijateljicam: Claire Washburn, temnopolti strokovnjakinji mestne sodne medicine, Jill Bernhardt, pomočnici okrožnega tožilca, in Cindy Thomas, novinarki pri časopisu Chronicle.

Vse kaže, da ima policija tokrat opraviti s političnim terorizmom in bližajoči se Vrh G8, na katerem se bodo sestale industrijsko najrazvitejše države sveta, je očitna tarča teroristične celice “August Spies”, ki ubija vsake tri dni.

Da je primer še strašljivejši, morilec napove, da bo v primeru neposlušnosti umrla tudi ena od članic Kluba. V času reševanja primera izgine še prijateljica Jill, potem ko je svojega nasilnega moža postavila pred vrata in še isti večer zamenjala vse ključavnice.

Patterson je avtor, ki v zrak požene ne samo mestno hišo, last goljufivega bogataša, pač pa tudi bralčeva predvidevanja, spretno manipulira z njegovimi občutji in šokantno kljubuje pričakovanjem.

 

OCENA: od 1 do 10 = 7