Tudi mene so pretekli vikend navdušili naši ROKOMETAŠI.

 

Če odkrito priznam, sem bil pred kvalifikacijskim turnirjem zelo skeptičen glede tega, ali bo našim rokometašem uspelo ali pač ne.

 

Seveda je bil vzrok v tem, da se je turnir igral na Švedskem in da je poleg Irana na tem turnirju nastopila tudi viceprvakinja zadnjega evropskega prvenstva, Španija.

 

Glede na omenjeno evropsko prvenstvo smo lahko pričakovali le da bodo naši rokometaši dali vse od sebe in pustili na parketu svoje srce.

 

Po drugi strani pa sem verjel, da lahko pride do »presenečenja«. Zakaj?

 

Predvsem zaradi selektorja Veselina Vujovića-VUJOTA, legende jugoslovanskega rokometa in člana zlate generacije bivše Jugoslavije, ki je leta 1984 v Los Angelesu (ZDA) osvojila olimpijski naslov in leta 1988 v Seulu (Južna Koreja) dosegla še bronasto kolajno. V tej ekipi je bil tudi na žalost že pokojni slovenski velemojster Iztok Puc.

 

https://sl.wikipedia.org/wiki/Rokomet_na_Poletnih_olimpijskih_igrah_1984

 

https://sl.wikipedia.org/wiki/Rokomet_na_Poletnih_olimpijskih_igrah_1988

 

Seveda je bila že prva tekma v petek, kot smo lahko kasneje videli, odločilna.

 

Prvi polčas nekako ni stekel in ob minus 5 golov, mi je morala padla in sem že ugasnil TV. Ko sem ga prižgal v drugi polovici drugega polčasa pa sem videl, da so naši rokometaši ujeli pravi ritem in do konca sem z vsem srcem navijal, da premagajo veliko Španijo, kar jim je tudi uspelo.

 

Ta večer smo lahko že pričeli verjeti v »čudež«.

 

V soboto smo igrali proti Švedski in za malo nam je manjkalo, da bi premagali še eno velesilo, ampak tudi poraz se je izkazal za pravo zmago, saj smo se praktično že uvrstili v RIO 2016.

 

Mogoče je bila evforija malo prehitra, ker nas je čakala, sicer bolj rutinska kot ne, nedeljska tekma z Iranom.

 

Kot se je izkazalo je bil strah pred neuspehom proti Iranu odveč in zasluženo smo slavili z visokim rezultatom in se tudi PRATKIČNO uvrstili na OI v RIU 2016.

 

BRAVO!

 

BRAVO ROKOMETAŠI !  BRAVO SELEKTOR VUJOVIĆ !   BRAVO POMOČNIK ŠERBEC ! BRAVO VAS SPREMELJEVALNA EKIPA !

 

 

Priznam, da sem bil po debaklu na EP kritičen do nekaterih rokometašev, ampak resnično se takrat niso odrezali.

 

http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/166182/rokometasi-foteljasi-iii

 

 

Samo vseeno pa sem verjel v našega selektorja VUJOVIĆA in upal, da bo sestavil pravo ekipo, kar mu je očitno uspelo in da nas bo popeljal v RIO 2016.

 

USPELO MU JE!

 

 

V soboto je bilo še nekaj športnih tekem, ki so bile za nas Slovence zanimive.

 

Prvo je bila tekma nogometašev Maribora in Domžal v I. nogometni ligi.  Mali derbi, ki ni pokazal veliko in včasih si imel občutek, vsaj pri Domžalčanih, da jim ne uspe niti ena ali dve pravi podaji.

 

NOVI je le uspelo prvič v SNL zatresti mrežo, tako, da se mu je odvalil velik kamen iz srca.

 

Navijači Maribora so pogrešali makedonskega reprezentanta IBRAHIMIJA in nihče ni vedel kaj se je z njim zgodilo.

 

No danes smo lahko v Ekipi prebrali, da se je ZZ znesel nad njim, ker se ni strinjal s tem, da so se Viole s fizičnim nasiljem spravili nanje na petkovem treningu.

 

Menda mu je ZZ jebal mater in vse po spisku in ga žalil. Moramo vedeti, da je IBRAHIMI po narodnosti Albanec, ZZ pa Srb.

 

V tem primeru podpiram Ibrahimija, vendar bo z ZZ zelo težko doseči spravo, sploh zaradi tega, ker se umazano perilo iz slačilnice pere v javnosti.

 

Kaj je pa storil Milanič, da bi zaščitil svojega igralca?

 

NIČ!

 

Ker lahko že dolgo vemo, da v slovenskem nogometu še vedno prevladujejo balkanskaposla.si, smo to pričakovali tudi navijači Olimpije.

 

O tem sem pisal že 24. Februarja 2016 :

 

http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/173185/nk-olimpija-kavc-analiza-xv

 

in bojim se, da se moje takratne slutnje že uresničujejo.

 

Kot smo videli v nekaj zadnjih tekmah ni neke prave kemije med igralci, ni nobene igre, neuspel je prestop Lazovića in opravili so nakup Elekeja, ki pa ne daje pravih iger. Tudi Wobay se je izkazal za mnogo manj kot »zvenečo okrepitev«.

 

Olimpija ima le še 2 točki prednosti in vprašanje prvaka je še popolnoma odprto.

 

Danes smo izvedeli še za »rasistični izpad«, ko naj bi trener Olimpije Nikoliča, ki naj bi ozmerjal Elekeja z oznako »IDIOT ČRNI«.

 

Ali gre resnično za RASIZEM?

 

No potem smo mnogi čakali še MOTOGP v Austinu (ZDA), kjer je briljiral Marquez (ŠPA), ki meni ni ravno ljub, saj sem navijač VALENTINA ROSSIJA (ITA) in zame je bila dirka praktično končana, ko je ROSSI zdrsnil s proge.

 

Tekma je bila prav posebna ravno zaradi velikega števila padcev in navijači se že nekaj časa sprašujemo ali je bila letošnja menjava gum z Michelinom res prava?

 

Že od nekdaj se ve, da gume Michelin za motorje res niso primerne. Vsaj včasih je bilo tako, sedaj pa prihaja do mnogih zdrsov na progah in navijači smo razočarani.

 

Kot sem lahko prebral danes, pa dr. Rossi ni padel zaradi gum , temveč je menda preveč skuril sklopko, kar je zanimivo.

 

Ok. Vrhunec večerja je bila tudi druga vožnja motokrosistične tekme v najvišjem razredu MXGP, kjer blesti naš super talent Tim GAJSER, ki je v Argentini pometel s konkurenco in zopet smo lahko slišali ZDRAVLJICO.

 

Vsa čast TIM GAJSER!