Še ena odlična knjiga Frederica Forsytha, ki do potankosti razčleni vsak detajl in postreže s kopico realnih, oziroma resničnih podatkov. Seznam smrti je seznam najhujših svetovnih zločincev in teroristov. Na tem seznamu se znajde PRIDIGAR, ki po spletu širi pridige in z njimi pošilja v smrt tako imenovane Šahide oziroma samomorilske napadalce. Sledilec, ki je izbran za nalogo, temeljito preuči primer in zbere sodelavce za akcijo, da bi uspešno likvidiral Pridigarja in  s tem preprečil nadaljnje samomorilske akcije.

 

Pri njegovih knjigah me fascinirajo resnične podrobnosti in ozadja zgodbe.

 

Založnik o knjigi:

 

Seznam smrti: strogo tajen popis imen v lasti najvišjih krogov ameriške vlade. Na njem so ljudje, ki lahko ogrozijo varnost sveta. Na vrhu seznama je Pridigar, radikalni islamistični duhovnik, ki s svojimi govori napeljuje k umorom prominentnih Zahodnjakov v imenu Boga. Ko se v Ameriki, Veliki Britaniji in širom Evrope začnejo kopičiti trupla, prispe sporočilo: odkrijte njegovo identiteto, locirajte ga in pospravite.

Na prvi pogled nemogočo nalogo dobi nekdanji marinec, ki je na svoji poklicni poti postal najučinkovitejši lovec na teroriste. Sledilec, kakor je zdaj znan, mora zbrati pičle dokaze, jih primerjati in razkrinkati Pridigarja, če naj prepreči naslednji izbruh nasilnih smrti. Pri tem mu pomaga genialni najstniški heker, s katerim smrtonosnemu neznancu nastavita vabo, da bi ga izvabila iz njegovega skrivališča …

 

  

OCENA: od 1 do 10 = 8