Morilca z razglednicami morita mlade pare po ZDA in po Evropi. Po vsakemu umoru vedno pošiljata razglednico s fotografijo umora lokalnemu novinarju. Ameriški detektiv, katerega hči je bila prva žrtev morilcev pride na Švedsko, kjer se poveže z lokalno novinarko in preiskovalci. Zgodi se še nekaj umorov v sosednjih državah in detektiv ter novinarka pričneta razkrivati morilca z razglednicami.

 

 

Založnik o knjigi

 

Poletje v Evropi Detektiv newyorške policije Jacob Kanon potuje po najznamenitejših evropskih prestolnicah. Toda vsak muzej, vsako katedralo in vsako kavarno gleda skozi oči  hčerinega morilca.



Umori so naravnost fantastični Kanonova hči in njen fant sta bila med potovanjem po Evropi zverinsko umorjena v Rimu. Kasneje najdejo mrtve mlade pare tudi v hotelskih sobah v Atenah,Salzburgu, Parizu, Frankfurtu in Kobenhavnu. Povezave med umori razen načina, kako so bili storjeni, ni, le razglednica, naslovljena na uredništvo kakšnega od mestnih časopisov, vsakič znova napove zločin.

Morilca se selita na sever Pri časopisu in na policiji so prepričani, da se bo naslednji umor zgodil v Stockholmu. Z nepopustljivo logiko in neustavljivo akcijo Kanon s pomočjo policije in švedskenovinarke Dessie Larson, ki je na svoj naslov zadnja prejela morilčevo razglednico, vendarle rešiprimer.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7