Zach Jordan in njegova nova partnerica Kylie MacDonald sta zopet v akciji. Morilca ugrabljata ljudi, ki jih je sodišče oprostilo umorov. Morilca objavita posnetke njihovih priznan. Nadenejo jima ime SKAFANDERSKA MORILCA. Seveda gre pri tem tudi za politiko in za županske volitve v New Yorku. Odlična zgodba s polno zapleti, ki ne da odložiti knjige pred koncem.

 

Založnik o knjigi:

Najboljša detektiva elitne enote newyorške policije rešujeta brutalni umor bogate in vplivne ženske, ki je že četrta žrtev tako imenovanega skafandrskega morilca. Nekdo je vzel pravico v svoje roke in ubija ljudi, katerih zločini niso bili nikoli kaznovani – še prej pa posname in objavi njihovo priznanje. Število žrtev narašča in številni Newyorčani na skrivaj občudujejo grozodejstva po načelu oko za oko, zob za zob. Na nitki visijo skrivnosti največjih funkcionarjev, zato morata detektiv Zach Jordan in njegova partnerka Kylie MacDonald čim prej ujeti morilca, a Kylie se nenavadno obnaša – in Zach je prepričan, da karkoli že skriva, jo lahko stane najboljše službe na svetu.

NYPD Rdeči 2 je drugi spektakularni triler v najnovejši seriji Jamesa Pattersona o Rdečih – elitni enoti newyorške policije, ki rešuje razvpite primere v najbolj razvpitem mestu na svetu.

 

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7