Vrhunski triler, ki povezuje več zgodb posameznikov, ki so tako in drugače povezani med seboj.  Skozi celotno zgodbo se osebe povezujejo in na koncu sledi vrhunski zaključek.

 

Zgodba je mednarodna, od ameriške CIA, Švedska, Belgija, Nizozemska, Afrika.

  

 

Založnik o knjigi:

 

980, Damask, Sirija. Neimenovani ameriški tajni agent je primoran prepustiti svojega komaj rojenega otroka negotovi usodi. S pomočjo nevarnih akcij v Libanonu, Afganistanu in Iraku skuša pozabiti. Neuspešno – svojega dejanja si nikoli ne odpusti.

2013, Stockholm, Švedska. Mahmud Šamoš, doktorski študent in raziskovalec vojnega dogajanja na Bližnjem vzhodu, dobi skrivnostno elektronsko sporočilo, povezano s tajnimi informacijami o početju Cie na Bližnjem vzhodu. Odpravi se na skrivni sestanek.

2013, Bruselj, Belgija. Klara Walldéen, mlada pomočnica evropske poslanke iz Švedske, dobi klic bivšega fanta Mahmuda Šamoša, da so zamaskirani neznanci pravkar ubili njegovega tovariša. Sam jim je komaj ušel. Skupaj se odpravita v Pariz – v omarici na železniški postaji naj bi dobila odgovor na to, kdo so napadalci in kaj tako zagnano iščejo, da so pripravljeni ubijati za to …

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8