Še ena odlična zgodba detektiva Wallanderja. Gre za zadnjo knjigo (upam pa, da ne čisto zadnjo). Lahko rečem, da sem se kar navezal na detektiva Wallanderja in bi mi bilo žal, če ne bi dobili še kakšne njegove zgodbe.

 

Kot sem zasledil na internetni strani : http://www.inspector-wallander.org/guide/timeline.html , je bilo do sedaj napisanih 13 zgodb o inšpektorju Wallanderju, pri nas pa je izšlo le 7 knjig. Upam, da bodo kaj kmalu prevedli še njegove  ostale kriminalne romane.

 

Kot sem omenil že pri prvi knjigi, je bila posneta tudi serija v štirih sezonah in ta serija je bila predvajana pred kratkim na nacionalni televiziji.

 

 

Založnik o knjigi:

 

Kakšne skrivnosti varuje požarni zid, na katerega Wallander in njegovi preiskovalci naletijo v računalniku umrlega računalniškega svetovalca?

 

Inšpektor Wallander se sicer slabo spozna na moderno tehnologijo, a ko poveže niti dejstev in slutenj, se mu zazdi, da preti huda nevarnost katastrofičnih razsežnosti.

 

Čas spet dela proti njemu, on pa skuša povezati umor starejšega taksista s truplom osumljenega dekleta, ki ga najdejo na najbolj nenavadnem kraju, in s temačno skrivnostjo požarnega zida 

  

 

OCENA: od 1 do 10 = 8