Vsakdanja vožnja z vlakom v službo in nazaj. Dekle opazuje okolico, opazuje ljudi, opazuje vsakodnevno dogajanje, rutino. Nekega dne pa ne gre za vsakodnevno rutino, nekaj se spremeni, nekaj je drugače. Je to dovolj, da dekle pomisli na najhujše ali pa si vse skupaj domišlja?

 

Preberite knjigo in na koncu vam bo vse jasno.

 

Založnik o knjigi

 

Rachel se vsak dan vozi z istim vlakom. Vsako jutro vlak hrumi po istih tirnicah in se ustavi ob istih predmestnih angleških hišicah. Vsako jutro Rachel opazuje isti par pri zajtrku na terasi. Zdi se ji, da ju že pozna. Njuno življenje je videti popolno. V popolnem nasprotju z razdejanjem v njenem lastnem življenju. Nekega dne pa vidi nekaj šokantnega in vse se spremeni. Skrivnosti ne more zadržati zase, pove jo policiji in se tako usodno zaplete v dogodke, ki sledijo, in v življenje vseh vpletenih. Jim je bolj škodovala kot koristila?

Odličen psihološki triler v slogu Hitchcockovih filmov je knjižna uspešnica po vsem svetu (v več kot 35 državah). V hipu je zasedla vrh lestvice New York Timesa (še vedno je med prvimi desetimi) in v rekordnem času pridobila rekordno število bralcev. Filmske pravice je takoj zakupil studio DreamWorks, Emily Blunt je predvidena za vlogo Rachel, filmsko dogajanje pa se bo po napovedih preselilo iz Anglije v Ameriko.

42-letna Angležinja Paula Hawkins je pred Dekletom na vlaku petnajst let delala kot novinarka. Rodila se je v Zimbabweju in se leta 1989 preselila v Veliko Britanijo. Živi v Londonu in piše svoj drugi psihološki triler.

 

OCENA: od 1 do 10 = 8