Detektiv Harry Hole se vrača. Še ena fenomenalna uspešnica Joa Nesboa. Komaj sem čakal, da jo primer v roke in padem v vrtinec nepričakovanih zapletov, igric in srhljivih podrobnosti.

 

Založnik o knjigi

 

Nova mojstrovina pisca najboljših kriminalk na svetu! V svetu je bilo iz serije o Harryju Holeu prodanih že 23 milijonov kriminalk.



UMOR JE BIL RAZREŠEN. TODA ALI JE PRAVICI ZADOŠČENO?


Harry Hole se je vrnil v Oslo. Dolgo ga ni bilo, toda duhov, ki ga preganjajo, se ne more znebiti. Primer, ki ga je pripeljal nazaj, je že zaključen. Ni prostora za dvom: mladega džankija je ustrelil njegov prijatelj, tudi sam odvisnik.


POLICIJA GA NE NOČE NAZAJ ...


Ko Harry ne dobi dovoljenja, da bi obnovil preiskavo, se mora znajti sam. V zakulisju pošastno spokojnega mesta odkrije sled nasilja in skrivnostna izginotja, za katera se zdi, da jih policija ni opazila. Harry na vsakem koraku naleti na zaroto molka.


ZLOČINCI GA NOČEJO NAZAJ ...


Harry ni edini, ki se zanima za primer. Od trenutka, ko stopi z letala, nekdo opazuje vsak njegov korak in mu povsod sledi.

 
NEKDO GA HOČE UTIŠATI.


Jo Nesbo je glasbenik, pisec besedil, ekonomist in večkrat nagrajeni romanopisec. Njegov prvi roman o detektivu Haryju Holu je na Norveškem izšel leta 1997 in takoj postal uspešnica. Serija romanov o Harryju Holeu je doživela velikanski uspeh po vsem svetu.

  

 

OCENA: od 1 do 10 = 8