Kaj povedati o še eni knjigi o Severni Koreji? Gre za eno zadnjih totalitarnih diktatorskih držav, kjer nekaj veljakov na čelu z voditeljem Kim Unom živi na veliki nogi v razkošju, ki se ga ne bi branili tudi najbogatejši zemljani na eni strani in strahotno siromaštvo večine »navadnih« ljudi.

 

Z lahkoto so Američani in njihovi zavezniki rušili Sadama Huseina in Moamera Gadafija, ki sta bila »palčka« proti dinastiji Kim, ki vlada v Severni Koreji že od sredine prejšnjega stoletja in s tem prignala v Evropo množice beguncev in še več migrantov.

 

Kim Uno pa vseskozi provocira s poskusi jedrskega orožja, pa se mu ne zgodi nič.

 

https://sl.wikipedia.org/wiki/Severna_Koreja

 

Založnik o knjigi:

 

Je najbolj zaprta, najbolj temačna, najbolj diktatorska država sveta. S svojimi raketami in jedrsko oborožitvijo pa dinastija Kim ves čas ostaja grožnja sosedam in ZDA, kar jim je skozi celotno zgodovino zagotavljalo obilen dotok gospodarske, humanitarne in finančne pomoči. A prihod mladega predsednika Kim Jong Una

vseeno napoveduje spremembe in reforme


- vprašanje je samo ali bodo možne postopne spremembe ali pa bo bes ljudskih množic, ko se bodo zavedle svoje bede, razstrelil Severno Korejo.

 

V spodnji povezavi si poglejte zanimiv intervju s piscem knjige, dr. Bogomilom Ferfilo:

 

http://www.rtvslo.si/svet/bogomil-ferfila-severna-koreja-je-drzava-z-drugega-planeta/366827

OCENA: od 1 do 10 = 7