KNJIGA, ki je ZELO AKTUALNA...glede na DOGAJANJE PO SVETU v ZVEZI T.I. ISLAMSKE DRŽAVE:

SSKJ = terorizem terorízem  -zma m (ȋ) uporaba velikega nasilja, zlasti proti političnim nasprotnikom, s katerim se hoče doseči, da se kdo boji: boriti se proti vsem oblikam terorizma; mednarodni terorizem // ekspr. uporaba nasilja, nasilnega ravnanja, s katerim se hoče doseči, da si kdo ne upa ravnati, kot hoče, želi: naveličati se očetovega terorizma

 

Terorizem je vsako organizirano nasilno dejanje, ki je usmerjeno proti civilistom / civilnim ustanovam v politične ali/in gospodarske namene. Izvajajo ga nedržavne skupine ali države.

Terorizem je večinoma javno dejanje, saj s tem hočejo teroristi doseči čim večje število ljudi (s pomočjo sodobnih medijev, ki pokrivajo take incidente) in tako vplivati na širše javno mnenje.

 

Izraz »terorizem« sicer izhaja iz francoskega obdobja Vladavine terorja v letih 1793 in 1794 (med francosko revolucijo). Uporabljali so ga vodje sistematskega odstranjevanja »izdajalcev« med revolucionarnimi odbori, z njim so namreč imenovali najboljšo možnost za ubranitev svobode. Ko se je francoska revolucija izrodila, pa je beseda prevzela srdito označevanje državnega nasilja in usmrtitev z znamenitimi giljotinami.

(vir:Ledinek,I :Terorizem,Revija Varnostnik, Avgust 205, št.25, str.4-5)

 

Odlična knjiga o TERORIZMU…VELIKO ZLO….  ki je razširjeno po celotnem svetu…in ki izbira glavne žrtve…kolateralne pač ne… POLITIKA – TERORIZEM z roko v roki…

 

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8