Kaj človeka žene, da se prijavi v RESNIČNOSTNI ŠOV?  V zadnjih letih smo lahko po različnih televizijskih postajah spremljali različne resničnostne šove. Pričelo se je z BAROM, pa potem nekaj sezon Big Broherja, nato je prišla na vrsto prva sezona KMETIJE, pa potem KMETIJA NOV ZAČETEK,  pa resničnostni šov GOSTILNA IŠČE ŠEFA in MASTERCHEF, pa ne nazadnje še TOP4 s Tjašo Kokalj.

Seveda je potem so tukaj še SLOVENIJA IMA TALENT in še nekaj glasbenih izborov.

Ljudi žene priložnost za slavo in seveda denar. Seveda pa se sodelovanje v teh šovih lahko izkaže za zelo slabo odločitev, sploh pa v primerih, ko se v šovu OSRAMOTIŠ in ko celotni Sloveniji pokažeš vse in s tem tudi tisto, kar nisi hotel.

O sodelujoči v vseh šovih so potem pisali na različnih portalih ali celo v časopisih in revijah. S tem pa pomeni, da je potem tudi konec tvojega privatnega življenja saj se potem mediji ob vsaki tvoji »javni napaki« lotijio tega in o tem pišejo.

Nekateri po teh šovih zaslovijo in se jim s tem odprejo vrata v nove izzive in slavo. Nekateri pa doživljajo popolno negativno publiciteto na portalih in še predvsem na FB, kjer lahko sedaj dnevno prebiramo, kaj se dogaja na Kmetiji nov začetek in sta na udaru predvsem par Maja in Niko.  Koliko gnojnice se je zlilo na njiju v zadnjih tednih najbrž ne moremo izračunati. S tem pa so na udaru tudi njihovi najbližji in kaj lahko se zgodi, da pride do kakšnih groženj ali kaj drugega.

Seveda bosta oba velik udarec te negativne klime, ki se ustvarja  okoli njiju, doživela ko prideta nazaj v realni svet. Vseeno upam, da bosta dovolj močna in da se bosta nekako »pregurala« skozi to vsak sam ali skupaj, ker zadeve se vseeno slej ko prej umirijo.

To je pač realnost RESNIČNOSTNIH ŠOVOV. Za sodelovanje se vsak odloči sam, po svoji vesti, pa če ve ali ne ve kaj lahko to sodelovanje prinese.

Sedaj lahko intenzivno spremljamo dva resničnostna šova in sicer GOSTILNA IŠČE ŠEFA in KMETIJA NOV ZAČETEK.

Gostilna išče šef je dokaj zanimiv šov ampak zase lahko rečem, da me letos nekako ne pritegne. Nekako se nič posebnega ne dogaja. Prijetna popestritev je nov voditelj, ker nekaterim nam je šla Lili že zares na živce s svojim znamenitim vprašanjem : »KAKO SE POČUTIŠ OB TVOJI NOMINACIJI?«.

Letos se mi zdi ta šov res DOLGOČASEN!

Kmetija nov začetek pa je letos nekaj povsem drugega. Prvo sezono Kmetije nisem spremljal, vse ostale pa ja. Gre za zanimiv šov, kjer se znajdejo različni ljudje, različnih pogledov in različnih starosti.

Letos je dogajanje poživila pristnost dveh parov.

Šov se je že prelevil v drugo polovico in v šov so ostali nekako najbolj močni tekmovalci oziroma njihovi šlepanci.

Zadnji teden je bil kar zanimiv in spet z veliko solzami, prepiri in s psihičnim nasiljem.

En par je razbit, čeprav smo si nekateri želeli, da bi najprej razbili Prekmurski par Niko in Maja, ampak se nekako še kar »šlepata« naprej.

Marsikdo si je želel tudi, da se razbije par Maruša in Faki, ker s(m)o imeli že poln kufr joka, jamranja in strahov pred dvoboji same Maruše in ker pričakuje(m)jo, da bo sedaj Fakiju odprta pot proti zmagi.

V zadnjem tednu sem o nekaterih tekmovalcih  tudi močno spremenil mnenje in za nekatere ne bom več držal pesti.

Pa si poglejmo kaj se je spremenilo glede na moj zadnji zapis:

FRANC kot Franc. »kaj je že, mat kurba«.  O Trbovcu nisem spreminjal mnenja. Še vedno je priden, delaven in glasen. Zelo se je trudil v zadnji nalogi, ki je bila res zelo zahtevna in počasi postaja zelo resen kandidat za TOP 4. Je zelo pošten in na zadnjem dvoboju se je videlo, da vztraja pri svojem, da je sam svoj klan in si je želel, da se na posestvo vrne JACQUELINE, ne glede, da se največ druži z podporniki Maruše. Njegovo oceno bi zvišal na 8,5.

DOMINIKA: Lahko rečem, da me je v zadnjem tednu zelo razočarala s svojim hinavskim obnašanjem in hinavskimi nasmehi. Pred 14timi dnevi sem še držal pesti zanjo, sedaj pač nič več, mogoče samo v dvoboju s FAKIJEM. Zelo grdo se je obnašala do Barbare in za hrbtom tolkla čez njo. Tega pač ne maram. Njena ocena se je močno znižala iz 8 na 5 in lahko rečem, da je poleg Maje zamen namanj zaželena ženska na kmetiji.

BRUNO:   Simpatični fant iz Notranjih Goric pri Ljubljani je š vedno simpatičen, čeprav me je malo razočaral, ker je preveč pritegnil z Fakijem, ki ga je posrkal vase in sedaj malo preveč »šimfa« čez tekmovalce, ki so bili na drugi strani (gospoda in gospodarica Barbi).  Še vedno ostaja favorit vsaj za TOP4, sedaj pa samo še čakamo, kdaj mu bo kdo od njegovih »prijateljev« zaril nož v hrbet. Zaradi neprimernega obnašanja sem mu oceno 9 zbil na 8.

FAHRUDIN alias FAKI: Lahko rečem, da me je Faki v zadnjih 14tih dne najbolj razočaral. Iz pridnega, delavnega, prijaznega in poštenega možakarja, ki se je veliko prejokal in s tem pokazal svojo občuljivo naravo, se je prelevil v še vedno delavnega, neprijaznega, zahrbtnega možakarja, ki se je spravil na Barki, kot glavo družine in sejo obkladal z neprimernimi in nesramnimi izrazi v trenutku, ko so gospoda za prvo dvobojevalko postavili Marušo. Maruša se je v zadnjih 14tih dneh pričela obnašati kot lanskoletna Jasmina, saj se je pred izborom dvobojevalcev pričela slabo počutiti in ja bila vedno solzava ali na robu solz. Ker je ona imela na svoji strani svojega dragega je seveda to njeno obnašanje prineslo več škode kot koristi za Fakija. Strinjam se s tem, da bi vsak zaščitil svojega partnerja (no razen Maje), vendar takšno obnašanje Fakija je bilo milo rečeno neprimerno in s tem se je mogoče pokazal njegov pravi obraz. Tudi Fakijeva ocena se je znižala iz 8 na 6, čeprav je glede na svojo moč vsaj v moči in v znanju velika (poleg seveda zaščite) in zna pristati najmanj v TOP 4.

NIKO: kaj še povedati o mladem Prekmurcu, kot to, da se je glede hinavščine in zahrbtnosti ta teden zelo spremenil na bolje. Ker vemo, da ga Maja pumpa in ga vodi v tem šovu, lahko rečemo, da je dober fant (čeprav je še prejšnji teden hotel Fakija kar ustreliti). Je pa ta zadnji teden zelo nastradal, ker ga je njegova »ljuba« Maja nenehno terorizirala s svojim obnašanjem in z bolestnim ljubosumjem. Njegova pridnost in mogoče tudi kljubovanje Maji  se je pokazala v tem, da je zadnji dan zadnje naloge poprijel za lopato in si s tem prislužil kazen. Celi teden smo brali o tem, da bi moral Majo utišati ali jo poslati v qrac, pa na žalost tega nismo dočakali. Lahko rečem, da ga razumem in da mu je izredno težko in da bi najraje odšel ven. S čim ga Maja drži ne vemo. Drugo je če imaš doma otroka, pa si popustljiv pri teh izpadih in hočeš zadeve zgladiti. Zadeve se pri takih ljudeh kot je Maja samo še stopnjujejo in ne izboljšajo. Dragi Niko, Maja te nima rada, nikakor ne ker je zelo egoistična in ji je mar le zase. Pustimo se presenetit kaj bo v nadaljevanju. Moja ocena ostaja 7.

MAJA: Maja kot Maja. Kaj še napisati o tej nezreli ljubosumni punci. Kot sem v svoji komentarjih tudi na FB že večkrat omenil, me zelo spominja na mojo bivšo ženo, ki je imel podobne ljubosumne izpade NIČ. Absolutno se strinjam, da tudi samo to življenje na kmetiji še bolj doprinese do tega, da je človek slabe volje in da mam kakšne slab dan, samo ona ima skoraj vse slabe dni. Poleg izpadov ljubosumja pa lahko že več tednov vidimo, da je punca zelo velika hinavka in manipulatorka, ki se te »reži v glavo«, misli pa si npr »prekleti kreten zarukan« itd.  Kaj bo z njo ko pride iz šova se lahko vprašamo. Že sedaj so mediji, portali in FB strani polne njenih zgod in nezgod na kmetiji in prvi dni, ko se vrne v resnični domači svet bo najbrž zelo napet in hud. Vseeno upajmo, da bo punci ta šov prinesel spremembo njenega obnašanja, ki je vse bolj nesprejemljivo in da ji bo to dobra šola za naprej. Ocena je še padla iz 5 na 3 predvsem za to, ker s takšnim obnašanjem do svojih ljubih (kot naj bi bil njen Niko) kmalu ostaneš sam, ker tudi tvoj  najdražji ti slej ko prej obrne hrbet, ker enostavno tega več ne zdrži, pa če te ima še tako rad. Zavedajmo se, da je psihičn o nasilje lahko mnogo hujše od fizičnega, saj fizična bolečina slej ko prej mine, psihična pač ne.

MIHA : tudi za njega lahko rečem Miha kot Miha. Simpatičen Dobrovčan je tudi eden izmed mojih favoritov. Priden, delaven, mogoče malo tih. Žal mi je samo, da se je priključil Fakijevem klanu, ki ga bo, ko ga ne bo več potreboval prežvečil in izpljunil. Ocena ostaja še vedno visoka 9.

JACQUELINE:  Ženska je čisto ok, samo da preveč ne govori, Najbolj mi je bil simpatičen njen novi naziv »GOOGLE«,ker naj bi bila multipraktik in vedela vse. Videli smo, da je z lahkoto premagala Marušo in da si zasluži biti še na kmetiji in očitno jo bodo Faki in njegovi pritegnili v njihov klan.  Ocena se je zvišala iz  6 na 7,5.

BARBARA – Ljubljančanka mi na začetku nikakor ni bila všeč. Sploh se mi je »zastrala« z obnašanjem do Franca, ko je bil glava družine pri drugi spremembi. V zadnjem tednu pa sem spoznal, da je čisto dobra punca, ki pa je bila deležna silovitih napadov Fakija in njegove skupine, ki jo je napadala brez vzroka. Bila je močna, potočila je nekaj solz in se dobro držala kot glava družine. Nehote je padla tudi v ljubezenski trikotnik z Nikom in Majo ampak se je ne kriva ne dolžna izvleka iz tega. Na podlagi zadnjih dogodkov sem ji zvišal oceno iz 5 na 7,5.

Gre samo za moj pogled na tekmovalce in še naprej uživajte v zgodah in nezgodah KMETOV.