STRAST. Koliko časa traja strast, ognjevitost, adrenalin v ljubezenskem odnosu ? Kako to ohraniti? Zakaj se mi porajajo taka vprašanja?

 

Saj ne da ne bi vedel, kako to ohraniti, kako vzdrževati. Bolj se mi zdi problem, zakaj se to z meseci, leti, desetletji izgubi, izvodeni in kaj to sploh pomeni za ljubezenski odnos?

 

Moram povedati, da sem bil vedno zelo strasten človek, no še vedno sem in najbrž vedno bom. Kaj pa moje dosedanje partnerice? Moram priznati, da so me privlačile strastne ženske, ženske, ki jim že v očeh vidiš strast in poželenje, za katero veš, da če bo prišlo do posteljnih aktivnostih (ni važno tu ali postelja, avto, narava ali kje drugje), da bo to vrhunsko, aktivno, strastno, ognjevito, adrenalinsko.

 

Nikoli ne bom pozabil na besede Michaela Douglasa, ki jih je izrekel v filmu PRVINSKI NAGON, ko sta preživela strastno noč :«to je bil f..k stoletja«. Kdo si tega ne želi?  Pa naj si bo to moški ali ženska.

 

Moja bivša žena je bila tudi strastna, ognjevita, poželjna in poželjiva, vsaj na začetku. Potem je sledilo dolgo obdobje neaktivnosti, zavračanja z njene strani. Kasneje z moje strani, ampak občasno je še zavel tisti strasten, adrenalinski ogenj, ki pa je potem zadnje leto najinega skupnega življenja povsem ugasnil. Z moje strani.

 

Po odhodu sem imel partnerko, ki je bila strastna in poželjiva vedno in povsod, ampak kot vemo, mora biti še kaj drugega, ne samo to. Saj je odlična ženska ampak nekako se v prihodnosti nisem videl z njo. Poleg tega pa sem spoznal žensko mojega življenja in s katero živim že več kot dve leti.

 

Prvo leto je bilo vse na vrhuncu. Bila je strast, ognjevitost, adrenalin, bilo je poželenje. Res vrhunsko.  Potem pa se je zadeva počasi umirila. Ne z moje strani. Jaz sem si jo in si jo še vedno želim vsak dan, vsaj enkrat na dan.

 

Nekaj sem že pisal o moji neke vrsti odvisnosti. Odvisnosti od sexa. Mogoče so bo to komu zdelo neverjetno, mogoče perverzno, mogoče žalostno, mogoče celo smešno. Ampak, do tega zaključka nisem prišel samo sam od sebe, to so mi povedale bivše partnerice. Pa konec koncev sem tudi sam spoznal, da nekaj je sexualno poželenje, nekaj pa potreba. Nujna potreba, kot je hrana, pijača, spanje.

 

Seveda je  tudi taka stvar, taka potreba nekaj časa zdržljiva, če se tako izrazim, za partnerja. Pa naj si bo moškega ali ženskega partnerja (odvisniki od sexa so lahko tako moški, kot ženske, čeprav se za ženske uporablja zame bolj zaničevalen izraz – nimfomanka).  

 

Če koga kaj več zanima, naj si pogleda filme : Nimfomanka I. in II. (http://www.imdb.com/title/tt1937390/?ref_=fn_al_tt_1 ) in  Odvisniki od sexa (http://www.imdb.com/title/tt1932718/?ref_=fn_al_tt_2 ) ter še Sramota (http://www.imdb.com/title/tt1723811/?ref_=nv_sr_3 ).

 

No saj moj prvotni namen ni bil  pisanje o odvisnosti od sexa, čeprav je tudi pogojeno z mojim, lahko bi rekel, problemom. Gre se za to, da partner težko zdrži ta tempo in s tem pade tudi njegova strastnost, energija, adrenalin, ogenj, ker ima občutek, da odvisnik samo zadovoljuje svoje potrebe. Tako, da se je po enemu letu aktivnost zmanjšala na samo 4 do 5 x na teden, zdaj celo samo še 2 x do 3 x na teden.  

 

S tem se je močno zmanjšalo njeno poželenje, njena, kako bi rekel, samoiniciativnost itd. Moram reči, da sem zadnji mesec ali dva bolj umirjen, ampak počasi zopet prihaja na dan ta potreba in tukaj tiči zajec. S tem, ko partner ne zmore več tega tempa in te ognjevitosti, te strasti, žara, lahko pride do razmišljanja odvisnika o drugih ženskah, o prevari. Saj človek si lahko nekako tudi sam pomaga, da kroti ta svoj adrenalin in poželenje, samo ne gre pa to v nedogled.

 

Mojo partnerico ima zelo rad, lahko rečem, da jo ljubim. Po neuspelem 20. letnem zakonu, sem celo pripravljen, da mojo partnerko oženim. Nočem je varat. Hočem biti zvest, tako, kot sem ji že od začetka. Hočem pa tudi STRAST, ADRENALIN, POŽELENJE, vsaj kdaj pa kdaj.

 

Moram ostati močan.

mike1968 - STRAST

STRAST. Koliko časa traja strast, ognjevitost, adrenalin v ljubezenskem odn