K pisanju me je spodbudil današnji članek v časniku, ki je darilo športu. Seveda je skoraj polovico strani časopisa namenjeno nogometni tekmi ANGLIJA:SLOVENIJA, ki bo danes potekalo na slovitem Wembleyu. Polno je komentarjev o tej tekmi, polno intervjujev in polno vprašanj, kako se bodo danes naši odrezali in ali bo naš fantastični »GLAVNIK« lahko igral.

 

No na koncu, pa opazim majhen članek, kako sta kot povabljenca Nogometne zveze Slovenije (NZS), oziroma njenega šefa Čeferina, na tekmo v London povabljena novi predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec in njegov podpredsednik, naš košarkarski velemojster Rašo NESTEROVIČ. Prvo kot prvo me zanima, kako lahko predsednik NZS s tujim denarjem, denarjem NZS, vabi ljudi, ki praktično nimajo nič z nogometom. Kot drugo pa se mi zdi, da bil si  lahko naš RAŠO, ki je v NBA in tudi v Evropi zaslužil milijone EUR in $,  sam plačal potovanje v London. Saj konec koncev se tu ne gre za RAŠOTA. On je bil pač povabljen in normalno, da je povabilo sprejel, tako kot Erjavec. Gre se predvsem za to, kako je pomembno, da si znanec ali prijatelj predsedniku neke slovenske zveze in s tem koristiš vse ugodnosti.

 

Večkrat sem bil v bližini oziroma v sami sredini ljudi, ki so bili vabljeni na različne tekme, tako reprezentance, kot klubov. To so tako imenovani ZASTONKARJI. Gre za ljudi, ki so denarno zelo dobro podprti, ampak se vedno pojavljajo na teh tekmah, bodisi na nogometnih, košarkarskih, hokejskih, rokometnih ali na kakih drugih zimskih tekmah, kot so Planica, Kranjska gora, Maribor itd. Ti ZASTONKARJI dobijo seveda BREZPLAČNO KARTO, potem pa se v VIP prostorih ali v VIP šotorih veselo mastijo z najboljšimi dobrotami. Verjemite mi, da jih je na kakšni reprezentančni tekmi lahko celo 1.000.

 

Ti ljudje, ti ZASTONKARJI si z lahkoto kupijo karto za te tekme, ki stanejo največ 25 do 30 EUR.

 

Predlagam, da bi vsi ti ZASTONKARJI vsaj DONIRALI za nakup kart za otroke in mladino, da bi lahko s tem denarjem kupili 1.000 kart in jih razdelili med otroke in mladino. S tem bi se zanimanje za športno udejstvovanje močno razširilo med mlade in bi s tem lahko ustvarili kar nekaj novih vrhunskih športnikov ali bi vsaj spravili otroke in mladino z ulic.

mike1968 - ZASTONKARJI

K pisanju me je spodbudil današnji članek v časniku, ki je darilo športu. S