Včasih je bolje, da sploh ne bi vklopil televizorja, sploh pa ne takrat ko so na vrsti poročila. Seveda se novicam težko izogneš, sploh, ko te praktično vse radijske postaje kar naprej bombandirajo z novicami in to cel don, od 6.00 do polnoči.

 

Tako sem seveda ujel novico o poročilu KPK-ja o domnevnih nepravilnosti v tako imenovani Slabi Banki (DUTB). Že sam naziv Slaba Banka govori o tem, da se nekaj slabega dogaja v tej Banki, čeprav naj bi bila namenjena temu, da bi vsaj državljani Republike Slovenije ozirom država, nekako dobila vsaj nekaj povrnjenega denarja, ki so nam ga (ji) »ukradli« razni tajkuni oziorma LOPOVI.

 

Iz poročila KPK-ja je, kolikor tega se je pač pojavilo v medijih, razvidno, da to poročilo ni ravno za ljudi s »slabim« želodcem. Kako naj bi bilo, če pa v njem lahko preberemo, da je to spet ena molzna krava za posamezne privilegirance, oziroma spet neko NOVO KORITO za napajanje SVETIH KRAV oziroma PRAŠIČEV.

 

Seveda je včeraj nastal cel ROMPOMPOM v zvezi tega poročila in že so bile podane izjave našega PM v njegovem slogu, oziroma v že poznanem slogu bivšega PM in zdaj PD, »se bomo seznanili z poročilo, ga pregledali, analizirali in podali svoje zaključke. Upam samo, da se to ne bo počelo po polžje in da bodo to utegnili storiti v doglednem času.

 

Najbolj pa me je zbodla izjava vodje DUTB-ja, švedskega ekonomista, ki opravičuje visoke plače uslužbencev DUTB in njegove plače s tem, da njihovo delo ni POVPREČNO.

 

Kaj pa po njegove sploh je POVPREČNO DELO? Je po njegovem povprečno delo, delo za tekočim trakom v treh izmenah, delo trgovke v trgovini, delo policista v vseh možnih razmerah, delo vojaka na mednarodni misiji, delo učitelja na šoli, delo medicinskih sester v bolnišnicah in zdravstvenih domovih, delo profesorja na fakulteti, delo ministra v svojem resorju, konec koncev delo predsednika Vlade?

 

Je to za njega povprečno delo?

 

Se pravi, da je njegovo delo in delo zaposlenih na DUTB NADPOVREČNO? Kako pa zgleda to NADPOVREČNO DELO za 20.000 EUR na mesec in to celo samo za 32 ur na teden (6,4ure na dan)? Je to NADPOVREČNO DELO?

 

»Povprečni« ljudje, delavci, delajo najmanj 40 ur na teden. Policisti, gasilci, vojaki, zdavniki, medicinske sestre, nekje tudi delavci za tekočim trakom in drugi delajo mnogo več kot 40 ur na teden. Delajo dopoldne, popoldne, ponoči, sobote, nedelje, praznike, petek in svetek. Je to povprečno delo? NE NI. Je pa res, da delajo za MINIMALCA ali vsaj za POVPREČNO PLAČO.

 

Kakšni zaposleni pa so to, ko so pa tako NADPOVPREČI, SUPERIORNI?

 

So to BATMANI, SUPERMANI, CAPTAIN AMERICA, EINSTEINI, TESLE?

 

Očitno, da ne, ker kot je videti poleg svojega nadpovprečnega dela potrebujejo še zunanje sodelavce, dobro plačane svetovalce. Kaj so pa ti? SUPER NADPOVPREČNI?

 

Kako se znajo v naši prelepi Sloveniji znova in znova mastiti. Kot vidimo pa ne samo Slovenci. Zdaj so k nam prišli še tujci. Saj veste, na dobro se človek hitro navadi, na slabo pa dosti težje.

 

Vidimo, da ta naša »SLABA BANKA« ni pokazala nekega hudega, vrhunskega napredka v enem letu, navkljub vsem tem SUPERIORNIM zaposlenim. Govori se, oziroma nekje sem prebral, da so nekatere banke v to slabo banko prenesle tudi »zdrave« kredite, ki so jih kreditojemalci normalno odplačevali. Ali ni to tudi delo SUPERIRNIH zaposlenih v DUTB, da preverijo, kakšne kredite odkupujejo?

 

Ja za tako visoko plačo bi pa to že lahko storili.

 

Za tako plačo bi jaz osebno delal tudi 16 ur na dan.

 

Kaj storiti? Seveda je bila že v štartu napaka ta, da te zaposlene plačuje astronomsko visoko. Jaz bi jim dal POVPREČNO PLAČO in jih potem, ko bi nekaj dobrega naredili in dosegli neke uspehe, USTREZNO NAGRADIL. Pa magari, če bi jim dal 1 MIO EUR.

 

Drugače je pa najbrž super občutek, če na leto zaslužiš skoraj četrt MIO + še kakšna nagrada.

 

FAJN KORITO A NE?

 

Resnične ustanove in osebe so plod moje domišljije in vsaka podobnost z resničnimi ustanovami in osebami je je zgolj naključna.

mike1968 - POVPREČNO DELO

Včasih je bolje, da sploh ne bi vklopil televizorja, sploh pa ne takrat ko