THE BEATLES ali THE ROLLING STONES? To znamenito vprašanje.

 

THE BEATLES

 

Štirje fantje iz Liverpoola. Vse o njih si lahko preberete na naslednjem naslovu: http://sl.wikipedia.org/wiki/The_Beatles . Zame so bili in bodo FANTASTIČNI ŠTIRJE, čeprav sta dva od njih na žalost že pokojna.

 

Poslušam jih že od mladih nog, ko sem imel prijatelja soseda, ki je bil 3 ali 4 leta starejši in je bil glasbeni navdušenec, ki je kasneje poskušal tudi z garažnim bednom, ki se je imenoval »SHRAMBA KOLES« in ni imel nekega uspeha. Če je bila le možnost, sem skočil do njega in skupaj sva poslušala odlično glasbo od BCR (Bay City Rollers), Queen, Status Quo, do slovenskih Pankrtov in seveda The Beatles, ali po slovensko Bitli.

 

Moja sestra je imela kar nekaj njihovih albumov  kot so : Yellow Submarine, Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, pa dve njihove kompilacije :1962-1966 in 1967-1970. Sam pa sem si kupil malo ploščo : Revolver.

 

Kasneje po odhodu v srednjo šolo The Beatles nisem veliko poslušal, ampak sem se za njih zopet navdušil par let nazaj in obožujem njihovo glasbo.

 

Hvala bogu za YOUTUBE, kjer lahko poslušam vse njihove komade in uživam. Žalostno je, da so tako kmalu zaključili svojo ODLIČNO kariero in njihov nastop na strehi Založbe Apple leta 1969,  je pa sploh vrhunski, sploh pa tale komad :

https://www.youtube.com/watch?v=FDiSe1GHOVQ&list=RDen-liwDGzaw&index=2

 

 

THE ROLLING STONES

 

Štirje fantje iz Londona. Vse o njih si lahko preberete na naslednjem naslovu : http://sl.wikipedia.org/wiki/The_Rolling_Stones .

 

Ni kaj. Lahko rečem še en super band iz Velike Britanije. Njihova Angie je res fantastična, tako kot komad Satisfaction. Priznam, da jih v mladosti nisem bokvekaj poslušal. Lahko rečem, da sem jih preslišal. Nekako so mi bolj všeč v zadnjih 10. letih, oziroma njihova sedanja glasba.  Sploh pa njihov komad Anybody seen my baby  https://www.youtube.com/watch?v=BinwuzZVjnE .

 

 

 

Tako, da če me kdo vpraša: THE BEATLES  ali THE ROLLING STONES?

 

Definitivno THE BEATLES!

 

KAJ PA VI? ZA KOGA BI SE PA VI ODLOČILI?

mike1968 - THE BEATLES & THE ROLLING STONES

THE BEATLES ali THE ROLLING STONES? To znamenito vprašanje.   THE