Ravno sem prebral odlično knjigo italijanskega raziskovalnega novinarja, pisca znamenite Gomore, po kateri je bil narejen tudi film, Roberto Saviano.

Knjiga nosi naslov NIČNIČNIČ.

 

Pisatelj-Novinar pripoveduje zgodbo o belem prahu. KOKAINU. Že na začetku me pritegne njegovo naštevanje. Naštevanje kdo vse lahko uživa beli prah :

 

-       Oče

-       Mati

-       Sestra ali Brat

-       Sin ali Hči

-       Vnuk ali Vnukinja

-       Sodelavec,

-       Nadrejeni

-       Podrejeni

-       Poštar

-       Bančni uslužbenec

-       Trgovec

-       Prodajalec oblek, čevljev

-       Pek

-       Prijatelj

-       Sorodnik

-       Učitelj

-       Zdravnik

-      Kirurg

-       Natakar

-       Podjetnik

-       Pilot

-       Šofer avtobusa

-       Taksist

-       Zidar

-       Pleskar

-       Hostesa

-       Plesalec

-       Športnik

-       Direktor Banke

-       Župan

-       Župnik

-       Sodnik

-       Tožilec

-       Odvetnik

-      Pilot

-       Poslanec

-       Predsednik Vlade

-       Predsednik Države

-       Bloger

-       Pevci in pevke

-       Novinarji

-       Režiserji

-       Igralci

-       Policisti

-       Vojaki

-       Ministri  

-       Moški in Ženska

-       in ostali.

 

Se pravi kdorkoli za katerega si sploh ne bi mislili, da je uživalec ali potencialni uživalec belega prahu.

 

Zakaj? Zakaj je beli prah alias Kokain tako zaželen, tako prisoten.

 

Seveda si ga ne more privoščiti vsakdo. Cena? Med 50 do 100 EUR za gramček. Seveda spet odvisno od čistosti kokaina, oziroma odvisno od uživalca, odvisno od njegovega položaja v družbi.

 

Tista elita, ki si lahko privošči dober kokain, velike čistoče, si bo privoščila najboljšo kvaliteto, ki dosega ceno tudi 150 ali več EUR.

 

Bognedaj, da naletiš na najslabšo različico belega prahu – crack, ki za razliko od kokaina povzroča takojšno ZASVOJENOST in je seveda mnogo cenejši.

 

Veliko se govori, veliko je različnih zgodbic kdo vse uživa beli prah. Ne bom se spuščal v to, čeprav so znane kakšne zgodbice in govorice tudi iz prve roke in o ljudjeh iz najvišjih delov naše družbe.

MLINAR.

Nekateri enostavno ne morejo več brez belega prahu. Kokain namreč povečuje človeške sposobnosti.

Naj vam predstavim kratek odlomek iz knjige, ki ponazarja moč kokaina :

"Koka je droga učinkovitosti. S kokom lahko opraviš karkoli. Preden ti bo zaradi nje razneslo srce, preden se ti bodo možgani spremenili v plundro, preden ti bo tič za vedno ohlapnil, preden bo želodec postal gnojna rana, preden se bo vse to zgodilo, boš delal več, se več zabaval, več kavsal. Več boš komuniciral, lažje govoril, se lažje spogledoval, dvigne ti budnost in pripravljenost. Živel boš na tretjo potenco. Ampak na koncu boš PLAČAL DAVEK. " (R. Saviano, NIČNIČNIČ, str. 45, MK).

Slej ko prej.

Mogoče se bo kdo našel v tej zgodbi ali pa tudi ne.

 

Med branjem knjige sem se spraševal in pogovarjal z mojo gospo o tem, da bi pa bilo mogoče najboljše, da pa bi beli prah LEGALIZIRALI.

 

Zakaj?

 

Odgovore si boste lahko našli v tej knjigi, na koncu katere se tudi on sam sprašuje, če ne bi bila najboljša LEGALIZACIJA.

 

Je pa eden izmed odgovorov lahko ta, da je ENORMNA KOLIPINA NASILJA prisotna od samega začetka, se pravi od gojenja kokinih listov, do predelave in do distribucije belega prahu uporabnikom.

 

Knjiga pripoveduje strahotne zgodbe vpletenih ljudi, kjer te lahko ena sama, samcata napaka stane glave, če je lahko to le najlažja oblika smrti, ki te lahko doleti.

 

Knjiga govori o italijanski mafiji, kolumbijskih kartelih, mehiških kartelih, ki so sedaj najmočnejši, govori o vseh najbolj znanih vodjih kartelov, ki enormno bogatijo na račun UPORABNIKOV, o enormnem nasilju med karteli, od pokvarjenih policajih, tožilcih, odvetnikih, sodnikih, bankirjih, politikih  v tem svetu.

 

Če se kdo najde v tem prav, če pa ne , pa tudi prav.

 

 

 

 

mike1968 - BELI PRAH

Ravno sem prebral odlično knjigo italijanskega raziskovalnega novinarja, p

Eric Clapton- Cocaine - YouTube

Eric Clapton- Cocaine, from the album Slowhand. This song, by the way, is a cover, as the original is from J.J. Cale. Check out my music blog: http://boredwi...

Roberto Saviano "Zero Zero Zero" Booktrailer - YouTube

http://www.robertosaviano.it - Il grande ritorno di Roberto Saviano, sette anni dopo "Gomorra". Il nuovo libro sulla cocaina.