Čez nekaj dni praznujem oziroma ni ravno za praznovati, ker se 47 let že kar grdo sliši  :) , obletnico rojstva.

 

Nekako težko rečem ROJSTNI DAN, ker rojstni dan je samo eden in sicer dan ko si se rodil oziroma si privekal na svet.

 

Praktično v vseh jeziki se obletnice rojstva oziroma »rojstni dnevi« imenujejo enako :

 

SLOVENIJA - VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN

HRVAŠKA - SRETAN ROĐEN DAN

SRBIJA - SREČAN RODJENDAN

ANGLIJA – ZDA - HAPPY BIRTHDAY

NEMČIJA - ALLES GUTE ZUM GEBURSTAG

ITALIJA - BUON COMPLEANNO

ŠPANIJA - FELIZ CUMPLEA-OS

FRANCIJA - JOYEUX ANNIVERSAIRE

 

To je le nekaj voščil iz nam najbolj poznanih jezikih. Opaziti je, da je izmed vseh teh voščil le v francoskem jeziku prevod voščila v SREČNA OBLETNICA, kar naj bi bilo najbolj pravilno, glede na to, kar sem že zapisal, da je pač ROJSTNI DAN samo ENKRATEN.

 

Pa moj namen ni bil ravno v tem, da bi razpravljal o pravilnosti izrazov, ki obstajajo že na stotine let.

 

Pišem zaradi tega, ker se bliskovito približuje tudi moja OBLETNICA ROJSTVA. Tik-tak pa bo tu, samo še slab teden.

 

Po navadi vsi komaj pričakujejo praznovanja ob obletnici rojstva, sploh pa otroci, ki željno pričakujejo darila od vseh svoji bližnjih in od prijateljev.

 

Tudi jaz sem se vedno veselil teh praznovanj, sploh kot otrok, čeprav nikoli nisem praznoval s prijatelji, ker pač v mojih mladih letih nisem imel bog ve koliko prijateljev, pa tudi v moji drućini to ni bila neka navada, tako, da so ob praznovanjih po navadi prišli le sorodniki.

 

Kasneje v mojih mladostniških in najstniških letih pa sem praznoval obletnice rojstva s prijatelji in seveda tudi v krogu svoje družine.

 

Ko se me poročil, smo po navadi praznovali doma, v krogu moje družine in bližnjih sorodnikov, s prijatelje pa ne, ker smo se v tistem obdobju kar malo odtujili, pa tudi moja bivša žena ni bila navdušena, da bi praznoval z njimi.

 

Z darili nikoli nisem bil obremenjen, sploh ne takrat, ko sem bil poročen. Zadovoljen sem bil že z malenkostjo, s pozornostjo in nič drugega. Takrat sem si želel le miru, normalnega življenja brez prepirov.

 

Same priprave za organizacijo praznovanj obletnice rojstva ti po navadi vzamejo kar nekaj časa in živcev. Tako, da me čaka kar naporen teden pol priprav in načrtovanja, tako, da bi najraje praznovanje kar preskočil. Najraje bi rekel vsem sodelavcem, prijatelje in sorodnikom, da enostavno preskočimo praznovanje.

 

STRES!!!

 

Tako me najprej čaka počastitev svojih kolegov v službi, zvečer sledi počastitev svojih najbližjih prijateljev, na koncu pa naslednji dan še počastitev vseh mojih  in partnerkinih sorodnikov.

 

Vseh skupaj se jih kar nabere. Če na hitro preštejem cca 40 ljudi.

 

Seveda to kar nekaj stane, ampak to niti ni tak problem.

 

Moti me predvsem ta velik »šov«. Čestitke, dobre želje, stiski rok, nazdravljanje, da si v središču pozornosti. Saj včasih to kar godi, samo se mi zdi, da je vsega tega preveč.

 

Kaj pa je za praznovati? Da si starejši za eno leto? To ni za praznovati! :) :) :)

 

Glede daril pa tudi nimam nekih pričakovanj.

 

Sem skromen, pomembno je le, da se nekdo spomni nate. Seveda sladijo tudi čestitke preko FB tvojih t.i. FB prijateljev in prijateljic, pa čestitke preko elektronske pošte  poštna čestitka pa je že zelo redka.

 

Upam, da bom naslednji teden prebrodil vsa ta praznovanja, ki so zame bolj stresna kot ne.

 

Če bi bilo po mojih željah, bi za mojo obletnico rojstva praznoval samo z mojo drago, ki bi jo odpeljal v kakšno dobro restavracijo na večerjo, kateri bi potem doma sledil en ODLIČEN SEX.

 

To bi bilo za mene POPOLNO DARILO.

mike1968 - PRAZNOVANJE OBLETNICE ROJSTVA

Čez nekaj dni praznujem oziroma ni ravno za praznovati, ker se 47 let že