Pa se je na prvih straneh vseh slovenskih časopisov in spletnih portalov zopet pojavila RDEČA ZVEZDA, ki je po vsej verjetnosti dodobra razburila vse fanatične vernike LJUBLJENEGA VODJE in sovražnike RDEČE ZVEZDE.

 

Kot smo lahko že prebrali iz nekaterih prispevkov (tudi na Publishwallu), logotip velikega nizozemskega proizvajalca piva RDEČA ZVEZDA, izhaja že iz samega začetka (leta 1864).

 

V 60. tih letih prejšnjega stoletja so lastniki podjetja med HLADNO VOJNO  zaradi povezave RDEČE ZVEZDE in KOMUNIZMA oziroma SOCIALIZMA, zamenjali RDEČO ZVEZDO v BELO ZVEZDO z BELO obrobo. Ko pa je po nekaj letih ta povezava IZGINILA, so zopet postavili stvari na svoje mesto in vrnili RDEČO ZVEZDO nazaj.

http://www.heineken.com/global/faq/faq-ategory.aspx?category=HeinekenHistory

 

 

V prilogi si lahko pogledate kaj sploh pomeni RDEČA ZVEZDA in kje se ta simbol tudi uporablja. Kot lahko vidite se RDEČA ZVEZDA ne uporablja samo kot komunistični ali socialistični simbol, temveč jo lahko najdemo vsepovsod.

 

Pa naj si bodo to znane blagovne znamke kot so HAINEKEN, PELLEGRINO in trgovska veriga MACY¨S, ki nimajo nobene povezave s KOMUNIZMOM.

 

Potem so tu različni športni klubi kot so : srbska  CRVENA ZVEZDA, avstrijski klub STELLA ROSSA, francoski RED STAR in španski ESTRELLA ROJA.

 

Kar nekaj držav ima na svoji zastavi simbol RDEČE ZVEZDE. Med njimi je seveda nekaj komunističnih oziroma socialističnih držav kot so : bivša JUGOSLAVIJA in vse bivše republike JUGOSLAVIJE, potem bivša Sovjetska zveza in SEVERNA KOREJA.

 

Med drugimi je veliko tudi nekomunističnih in nesocialističnih držav kot so : PANAMA, NOVA ZELANDIJA, ALŽIRIJA, DŽIBUTI, SIRIJA in celo država KALIFORNIJA, ki je ena izmed zveznih držav ZDA in zastava mesta Birmingham ameriške zvezne  države ALABAME.

(Vir:  http://sl.wikipedia.org/wiki/Rde%C4%8Da_zvezda )

 

Da nenazadnje omenim še morsko rdečo zvezdo, za katero upam, da je »VERNIKI« ne bodo pregnali iz našega morja.

 

Lani so si v največji opozicijski stranki privoščili predlog o spremembi Zakona o grbu, zastavi in himni in predlog o prepovedi uporabi RDEČE ZVEZDE, ki seveda ni uspel.

(Vir:   http://www.mladina.si/153846/prepoved-rdece-zvezde/ )

 

Po njihovo bi potem tudi pomenilo, da HEINEKEN ne bi mogel v SLOVENIJI več prodajati svojega piva, ker bi s tem kršili slovensko zakonodajo in si s tem prislužili kazen od 1.500 do 3.000 EUR. 

 

Potem bi sledila tudi prepoved nastopanja slovite beograjske CRVENE ZVEZDE v Sloveniji, ker ima pač v svojem klubskem grbu RDEČO ZVEZDO.

 

Potem ne bi mogli gostiti npr. predsednika PANAME ali NOVE ZELANDIJE. Se pravi, da bi predstavniki teh držav postali »PERSONA NONGRATA« v Sloveniji.

 

Potem se nekdanji borci NOB in aktivni udeleženci 10 DNEVNE VOJNE za SLOVENIJO, ne bi mogli udeleževati državnih proslav ob DNEVU SAMOSTOJNOSTI ali DNEVU DRŽAVNOSTI, ker ne bi mogli prinesti svojih PRAPORJEV, ki so pomembni simboli posameznih vojaških ali policijskih enot.

 

Konec koncev potem tudi HEINEKEN pred dnevi ne bi mogel kupiti PIVOVARNE LAŠKO ali pa bi morali zaradi Slovencev spremeniti simbol, ki je star že 150 let.

 

Ker imamo v Sloveniji kar nekaj »VERNIKOV« oziroma zvestih privržencev nasprotnikov RDEČE ZVEZDE, pod katero so 25 let nazaj veselo nastopali in ponosno korakali v JAJCE, se zna zgoditi, da bo prišlo do bojkota piva HEINEKEN in

sedaj tudi piva PIVOVARNE LAŠKO, ker je pač del te »KOMUNISTIČNE ZALEGE«.

 

Ja dragi »VERNIKI« sedaj bodite zelo previdni, ko naročujete pivo. BOGNEDAJ, da naročite HEINEKEN ali LAŠKO PIVO, ker se zna zgoditi, da vas OPAZIJO in vas izključijo, oziroma pazite, da ne postanete »PERSONA NONGRATA« LJUBLJENEGA VODJE.

 

Kot mladi pionirček sem s ponosom nosil RDEČO ZVEZDO na TITOVKI, kot mladinec sprejet v ZSMS sem s ponosom obiskal KUMROVEC, kot mlad MILIČNIK sem s ponosom nosil RDEČO ZVEZDO na kapi in v VOJNI ZA SLOVENIJO smo imeli na kapi RDEČO ZVEZDO.

 

Ne obračam se po vetru, stojim za svojimi načeli in nihče me ne bo spremenil.